Nieuwsfeed

Drie Nederlanders om het leven gekomen door lawine in Zwitserse Alpen: “Ze waren ervaren klimmers”

In de Zwitserse Alpen zijn drie Nederlanders om het leven gekomen door een lawine. Dat meldt de Zwitserse politie. De twee mannen (32 en 40) en een vrouw (30) werden al een aantal dagen vermist. Het gaat om ervaren klimmers.

Krantenkoppen in België

Rapport: “Oekraïne verliest 10.000 drones per maand”

Volgens een nieuw rapport verliest Oekraïne naar schatting 10.000 drones per maand. Elektronische oorlogsvoering is een “cruciaal onderdeel” van de Russische tactiek en draagt bij aan de enorme verliezen van Oekraïense onbemande luchtvaartuigen – beter bekend als drones – zo meldt het Britse Royal United Services Institute (RUSI). Langs de andere kant merken experts op dat Oekraïne in staat lijkt

Lees meer »

China erkent voor het eerst Russische agressie in Oekraïne

China heeft voor het eerst erkend dat er in Oekraïne sprake is van Russische agressie. Peking stemde in met een resolutie van de Verenigde Naties, waarin die woorden worden gebruikt. China zegt zich neutraal op te willen stellen in het conflict en onthield zich eerder altijd van stemmingen als het om de term “Russische agressie” ging.

Lees meer »

Tess Goossens maakt tv-comeback: “Natuurlijk koos ik voor het bedrijf van m’n man, anders was het hier huwelijkscrisis”

Bescheiden. Zo kan je de tv-rentree van Tess Goossens (41) wel noemen. De radiostem bedacht de nieuwe woonshow ‘Miljoenenhuizen’ voor VTM, maar doet niet eens zelf de voice-over. “Dat is ook niet nodig”, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’ in een gesprek over haar zangcarrière, haar man en kinderen en peperdure luxevilla’s. “Voor een chic appartement in Knokke betaal je meer

Lees meer »

Rood-zwart latexpak en oogmasker: Katy Perry onherkenbaar als Elastigirl in ‘American Idol’

Na een aflevering van ‘American Idol’ gemist te hebben, is Katy Perry (38) helemaal terug. De zangeres moest optreden tijdens de kroning van koning Charles en was daarom afwezig. Al zorgde ze voor een wel heel speciale en vooral onherkenbare entree: gehuld in rood-zwart latexpak en oogmasker gaat ze Elastigirl uit ‘The Incredibles’ helemaal achterna. De Amerikaanse zangeres verkleedde zich

Lees meer »

Brits Talbot House in Poperinge viert kroning koning Charles

In het Talbot House in Poperinge wordt de kroning van koning Charles ook op de voet gevolgd. Talbot House is een Britse soldatenclub uit de Eerste Wereldoorlog. De kroning is er op een groot scherm te volgen en het huis staat helemaal in het teken van deze historische dag. Het is versierd met vlaggetjes en ballonnen en er wordt typisch

Lees meer »