Nieuwsfeed

Drie Nederlanders omgekomen door lawine in Zwitserse Alpen

In de Zwitserse Alpen zijn drie Nederlanders om het leven gekomen door hoogstwaarschijnlijk een lawine. Dat meldt de Zwitserse politie. De drie, twee mannen van 32 en 40 en een vrouw van 30, werden al een aantal dagen vermist.

Krantenkoppen in België

Zweedse man verspreidt gevoelige militaire informatie

In Zweden is vandaag een 50-jarige man aangeklaagd voor het verspreiden van gevoelige militaire informatie. Lars Hedvall, een hoge functionaris bij de Nationale Veiligheidseenheid, verklaarde dat de man een database beheerde die werd gebruikt voor het uitwisselen van vertrouwelijke informatie.

Lees meer »

LIVE. Geen doden na aanval in Belgorod – “Oekraïne heeft nog steeds controle over zuidwestelijke rand van Bachmoet”, volgens onderminister van Defensie

De oorlog in Oekraïne woedt stevig door. Na een bikkelharde strijd in de Oekraïense stad Bachmoet, in het oosten van het land, zeggen Russische troepen het gebied nu in handen te hebben. Maandag hebben anti-Kremlin milities de Russische grensregio Belgorod aangevallen. Rusland spreekt van ‘saboteurs’. De gouverneur dringt er bij de bewoners op aan om voorlopig niet terug te keren

Lees meer »

Onze chef wielrennen vraagt zich af waar Evenepoels veelgeroemde ploeg was op de slotklim: “Heeft hij zijn achilleshiel al laten zien?”

Het was opdracht volbracht voor Remco Evenepoel na rit vier in de Giro. Evenepoel is zijn roze en zijn witte trui kwijt aan Andreas Leknessund. Dat maakt even geen podiumgedoe en gewoon lekker koersen in zijn trui van wereldkampioen. Maar waar was, op de slotklim, zijn veelgeroemde ploeg gebleven, vraagt onze chef wielrennen zich af. “Ploegleider Lodewyck mag team-Evenepoel dan

Lees meer »

20 vrije dagen voor medewerkers stad Gent die van geslacht veranderen: “Voor consultaties die niet buiten de kantooruren kunnen”

Personeelsleden van de stad Gent kunnen binnenkort 20 extra vrije dagen krijgen tijdens hun transitieproces. Het hele traject van geslachtsverandering kan jaren duren, en consultaties kunnen soms alleen tijdens de kantooruren. "Na een anonieme bevraging bij het personeel weten we dat het zeker leeft bij onze medewerkers, en dat ze om een meer divers beleid vragen", zegt schepen voor Personeel

Lees meer »

REPORTAGE. Tussen de 40.000 toeschouwers en de 1.800 figuranten van de Bloedprocessie: “Ik speel al 47 jaar dezelfde rol en dit jaar stappen ook mijn mete- en petekind mee”

Ze waren met 1.800. De figuranten die hun vrije dag ruilden om mee te stappen, zingen, dansen, acteren of musiceren. Samen met de medewerkers die al maanden lang achter de schermen Brugges hoogdag voorbereiden, zijn zij dé helden die ervoor zorgen dat de 40.000 toeschouwers langs het parcours met volle teugen genoten van de Heilig Bloedprocessie. Wij zochten er tien

Lees meer »

“Ik keer mezelf 3.500 euro netto uit, maar de kosten blijven snel aantikken”: Liv (49) werkt als (online) mentor voor vrouwen

In haar privéleven zat het Liv Van Weddingen niet altijd mee. Maar dat ze sterker dan ooit uit haar twee echtscheidingen is gekomen, is een understatement. Terwijl ze vroeger cliënten één-op-één begeleidde als therapeut, ontpopte ze zich vier jaar geleden tot onderneemster en bouwde ze een bloeiend bedrijf uit rond persoonlijke groei, waarbij ze zich vooral richt op vrouwen. “Er

Lees meer »