Nieuwsfeed

Dubbel zoveel ongevallen met quads en scooters in het buitenland: “Opletten met enorm aanbod, maak op voorhand testrit”

U ziet ze vaak rondrijden op vakantie: quads, scooters, buggy’s, jeeps, … Steeds vaker ook. De verhuur ervan zit in de lift in zuiderse landen. Het aantal ongevallen met quads en scooters stijgt tegelijkertijd snel: dubbel zoveel in vijf jaar tijd, blijkt uit cijfers van VAB. Bijstandsorganisatie Europ Assistance geeft een aantal tips.

Krantenkoppen in België

Rapport: Nigeria heeft 12 miljard dollar nodig voor opruimen olie van onder andere Shell en Eni

Nigeria heeft 12 miljard dollar (ruim 11 miljard euro) nodig om de gedurende decennia opgehoopte olievervuiling in de zuidelijke staat Bayelsa op te ruimen over een periode van twaalf jaar. Dat stelt een nieuw rapport van de Bayelsa State Oil and Environmental Commission. Volgens het rapport zijn de Britse en Italiaanse oliemaatschappijen Shell en Eni verantwoordelijk voor het grootste deel

Lees meer »

INTERVIEW. Antwerps CEO Sven Jaecques juicht nog niet te vroeg, maar bereidt zich voor op oerknal: “Zeven jaar geleden was hier niets. Maar je voelde gewoon, dit wordt gróót”

De afspraak: in 2028 een nieuw interview. Het doel tegen dan: “Een volledig stadion, 28.000 abonnees, een paar Champions Leaguecampagnes en minstens één titel.” Na zeven jaar onder Paul Gheysens weet Sven Jaecques (41) namelijk: de meeste dromen zijn géén bedrog. De CEO van Antwerp FC, aan de vooravond van wat een explosie moet worden. “We zaten in een Ford

Lees meer »

Ecuadoraanse president Lasso ontbindt parlement

Terwijl er een afzettingsprocedure tegen hem liep, heeft de Ecuadoraanse president Guillermo Lasso het parlement ontbonden. De kiescommissie zal binnen de zeven dagen een datum voor nieuwe verkiezingen aankondigen, deelt het kabinet van de president woensdag mee. De conservatieve president kan intussen per decreet regeren.

Lees meer »

Opslagen warmte in landmassa van planeet ligt vandaag twintig keer hoger dan in 1960

Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van het Helmholtz-centrum voor milieuonderzoek (UFZ) uit Leipzig, waar ook enkele VUB-onderzoekers deel van uitmaken, berekende dat sinds de jaren zestig de thermische energie die wordt opgeslagen in landmassa’s aanzienlijk is toegenomen. De opgeslagen warmte in de bodem van de continenten is twintig keer groter dan in 1960 en de warmteopslag op de continenten neemt

Lees meer »

Storm van kritiek op transvrouw die met minuten voorsprong gravelkoers wint: “Hij beslist dat hij een vrouw is en gaat hun medailles stelen”

In Amerika is er ophef ontstaan rond een zege van een transvrouw in een gravelkoers. Lesley Mumford (46) won met ruime voorsprong haar leeftijdscategorie, maar niemand daagde op voor haar podiumceremonie. “Een stil protest”, klinkt het. Mumford oogst intussen veel kritiek op sociale media. “Niet moeilijk dat andere vrouwen stoppen.”

Lees meer »

Vinvis van 30 ton aangespoeld in Engeland

Een aangespoelde dode vinvis van 30 ton aan de Engelse Noordzeekust veroorzaakt logistieke problemen voor de lokale autoriteiten. Die willen het zeventien meter lange dier liever niet in stukken snijden en het in zijn geheel wegbrengen, meldt het Britse persbureau PA.

Lees meer »

“Een snelle diagnose is belangrijk om verspreiding te voorkomen”: dit zijn de gevaarlijkste schimmels volgens de WHO en zo kan je ze oplopen

Dat bacteriën en virussen veel slachtoffers maken en epidemieën en pandemieën veroorzaken, is geen geheim. Maar ook schimmels zijn aan een opmars bezig. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt in het bijzonder voor vier soorten, die steeds moeilijker te behandelen zijn. Over welke gaat het? Hoe gevaarlijk zijn ze voor ons? En moeten we ons zorgen maken? Professor Katrien Lagrou (UZ Leuven &

Lees meer »