Nieuwsfeed

Eerste Saoedische vrouw in de ruimte: “Marketingstunt van de kroonprins”

Er is voor het eerst een Saoedische vrouw in de ruimte. Rayana Barnawi is enkele uren geleden samen met landgenoot Ali al-Qarni gearriveerd aan het internationale ruimtestation ISS. “Een marketingstunt van de Saoedische overheid”, schetst Midden-Oostenexpert Majd Khalifeh. “Ze betaalden zo’n 60 miljoen dollar (55 miljoen euro, nvdr) en in ruil daarvoor praat iedereen erover, tot in Vlaanderen aan toe.”

Krantenkoppen in België

Montana bant als eerste Amerikaanse staat Tiktok

De Republikeinse gouverneur van Montana, Greg Gianforte, heeft woensdag lokale tijd een wet ondertekend die de populaire Chinese app TikTok in de staat verbiedt. Montana is de eerste Amerikaanse staat die de populaire app van korte video’s aan banden legt.

Lees meer »

Iran voert opnieuw zeven executies uit

Iran heeft woensdag zeven mannen geëxecuteerd. Drie mannen werden schuldig bevonden aan drugshandel, de vier andere aan verkrachting. De Verenigde Naties zijn bezorgd over de toename van het aantal ophangingen in het land.

Lees meer »

Meer dan 150.000 bezoekers op de Brussels Pride: “Vandaag vieren we vooral liefde, in al zijn vormen”

Zaterdag 20 mei trok de Brussels Pride door de straten van de hoofdstad, voor de gelegenheid gehuld in regenboogkleuren. Op het programma stonden heel wat activiteiten: concerten, Dj’s en allerlei randanimatie zorgden voor een feestelijke en uitgelaten sfeer. “Maar laat ons ook niet vergeten dat het nog steeds om een demonstratie gaat, waarbij we opkomen voor de rechten van de

Lees meer »