Nieuwsfeed

Emiel Erdmann (22) vermist: twintiger verliet maandagnacht ouderlijke woonst en verdween spoorloos

Wie heeft Emiel Erdmann gezien? De 22-jarige man uit Zulte is sinds maandagochtend vermist. Hij werd het laatst gezien in zijn ouderlijke woning. Hij vertrok te voet en is sindsdien spoorloos.

Krantenkoppen in België

Indrukwekkende vondst: reusachtige nieuwe dinosaurus opgegraven in Spanje

In Spanje is het fossiel ontdekt van een reusachtige dinosaurus. De opgraving gebeurde al in 2011, maar het wetenschappelijke tijdschrift ‘Scientific Reports’ publiceerde deze week de nieuwe bevindingen. Deze zijn bijzonder, want het dier wordt door wetenschappers beschouwd als een geheel nieuwe soort en geslacht van de Spinosaurus, een dinosauriërfamilie waarvan fossielen zijn gevonden in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Lees meer »

VERMOORDE ONSCHULD. ‘In het Paradijs’ was de hel voor Bianca (2), hoofd ingeslagen en verdronken door haar moeder: “Geofferd op het altaar van drank en seks”

Maandag 19 januari 1981. Een 10-jarige jongen komt met zijn 2-jarig zusje Bianca in zijn armen de gelagzaal van café ‘In het Paradijs’ in Lotenhulle bij Aalter binnen. “Bianca heeft zo’n grote kou”, stamelt het jongetje hulpeloos. De cafégasten kijken maar even op, moeder Monique V. (33), cafébazin, geeft geen kik. Twee dagen later bekent ze dat ze haar dochtertje

Lees meer »

Bosbrand in westen van Spanje gestabiliseerd

De bosbrand die sinds donderdag al 12.000 hectare natuur in de as legde in Extremadura, in het westen van Spanje, is gestabiliseerd. Dat melden de regionale autoriteiten. Een deel van de 700 inwoners die werden geëvacueerd kan naar huis terugkeren.

Lees meer »

Fietsertje (12) dat kritiek is na ongeval haperde met fiets aan vriendinnetje: “Hij viel en auto kon hem niet meer ontwijken”

Het fietsertje (12) dat vanmorgen levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval in Torhout haakte vast in het vriendinnetje waar hij naast fietste. Daardoor viel hij en belandde hij op de rijstrook voor de tegenliggers. Dat concludeerde ook de verkeersdeskundige. “De auto die kwam aangereden kon het jongetje onmogelijk nog ontwijken”, klinkt het bij het parket.

Lees meer »

Weerbericht: Niet warmer dan 15 graden

Dinsdag klimt het kwik niet hoger dan 15 graden. Met maxima rond 9 en 10 graden in de Hoge Venen, rond 11 graden aan zee en rond 13 en 15 graden in het centrum van het land wordt het frisser dan de voorbije dagen. Woensdag en donderdag wordt het geleidelijk zachter met op donderdag maxima rond 20 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

Soapactrice Morgan Fairchild ontsnapte uit klauwen van gangsters: “Plots duwden een pooier en drugdealer me in een taxi’

Morgan Fairchild (73) is dé koningin van de Amerikaanse soapseries, waarin ze vaak het archetype van de rijke, knappe vrouw speelt. ‘Days of Our Lives’, ‘General Hospital’, ‘Flamingo Road’,… Ze heeft heel wat titels op haar palmares. Bij het brede publiek is ze ook gekend als de moeder van Chandler Bing in ‘Friends’. Voor die acteerprestaties putte Faichild uit een

Lees meer »