Nieuwsfeed

Euforie over val van Bachmoet kan van korte duur zijn: “Rusland is een rat in een muizenval”

De Russische euforie over de val van Bachmoet zou wel eens van korte duur kunnen zijn. “In Bachmoet is Rusland een rat in een muizenval”, klinkt het aan Oekraïense kant. En de Russische militaire bloggers ergeren zich aan de euforie in hun land.

Krantenkoppen in België

Goudprijs stijgt door Amerikaanse bankencrisis richting absoluut record

Door de onzekerheid rond kleine Amerikaanse banken stijgt de goudprijs richting het absolute record. Er zijn de laatste tijd al drie Amerikaanse banken omgevallen. De recordprijs van goud bedraagt 2.075 dollar en dateert van de zomer van 2020. “Wees niet verbaasd als het record deze maand al sneuvelt”, zegt Reinoud Bogert van goudspecialist Doijer & Kalff.

Lees meer »

LIVE GIRO. Contador verkent loodzwaar parcours: “Mamma mia” – kijk straks live op VTM naar de beestachtige klimtijdrit!

De allesbeslissende klimtijdrit in de Giro. Het parcours is 18,6 kilometer lang en heeft de Monte Lussari als beestachtige scherprechter. De klim is 7,3 kilometer lang en stijgt 12,1 procent gemiddeld. In het begin zijn er stroken van ruim 20 procent. Wuyts: “Wie niet goed indeelt, kan een geweldige klap krijgen.” Verspeelt Geraint Thomas nog het roze? Volg het hieronder

Lees meer »

China lanceert vrachtvlucht naar ruimtestation

China heeft het ruimteschip Tianzhou-6 gelanceerd voor de eerste vrachtmissie sinds het Chinese ruimtestation volledig in gebruik is genomen. Het onbemande ruimteschip is woensdag opgestegen met een raket van het type ‘Lange Mars’ op de ruimtehaven Wenchang, op het zuid-Chinese eiland Hainan.

Lees meer »

De afwijzing te veel: pas na een uur ronddolen schoot stiefzoon de barones dood

Dinsdag vindt in het Waals-Brabantse Ohain de reconstructie plaats van de moord op barones Myriam ‘Mimi’ Lechien (70). De vrouw van baron Guy Ullens (88) werd op 29 maart doodgeschoten door haar stiefzoon Nicolas (58). Uit camerabeelden blijkt ondertussen dat er een uur zat tussen het tijdstip van de heftige woordenwisseling met zijn stiefmoeder en het moment waarop hij haar meedogenloos neerschiet.

Lees meer »