Nieuwsfeed

Ex-gevangene Abdel (32) krijgt job bij stad Genk: “Met deze tweede kans wil ik uit de criminaliteit blijven”

Abdel mocht in januari na 3 jaar cel de gevangenis verlaten. Hij kon direct beginnen als vrijwilliger bij de stad Genk om zwerfvuil op te ruimen om op die manier werkervaring op te doen. Nadat hij examens had meegedaan, krijgt hij nu van de stad een arbeidscontract.

Krantenkoppen in België

Voor de illegale rave in Sint-Truiden, was er La Boum in Brussel: “En dat feestje zou ik zo opnieuw organiseren”

“We willen een scenario als dat van La Boum vermijden”, klonk het afgelopen weekend, toen Sint-Truiden letterlijk trilde tijdens het illegale ravefestival ‘Belgitek’. Welk scenario dat dan precies was? Eentje waarbij de politie wél met de grote middelen ingreep. Maar dat is ook logisch, vindt Dave Monfort — destijds één van de organisatoren van La Boum. “Wij boezemden de autoriteiten

Lees meer »

Chinese blogger vrijgelaten die over begin van coronapandemie berichtte

Na drie jaar gevangenisstraf is de Chinese blogger Fang Bin zondag vrijgelaten. Hij documenteerde het begin van de coronapandemie in Wuhan. De burgerjournalist werd in februari 2020 gearresteerd, nadat hij video’s van lijkzakken en overvolle ziekenhuizen in de Chinese stad op het internet had geplaatst. De Amerikaanse omroep Radio Free Asia (RFA) meldde woensdag dat de autoriteiten hem na zijn

Lees meer »

Een zwakkere Joe Sixpack

18:29 De kooplust van de Amerikaanse consument lijkt – afgaande op kwartaalrapporten van retailers – af te nemen. Vooral niet-essentiële goederen laten ze steeds vaker links liggen.

Lees meer »

ANALYSE. “Burgers vragen zich vertwijfeld af waarmee die politici in godsnaam bezig zijn”

“Volgens een opinieonderzoek van ‘De Standaard’ en VRT vindt ruim 80 procent van de Vlamingen democratie een (zeer) goede vorm van bestuur, slechts 50 procent vindt België nog een democratie, 34 procent expliciet niet. Dat is een sombere, harde evaluatie”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Wie wil de nieuwe ideeën en grote beloftes nog horen? Zolang het politieke bedrijf zichzelf niet

Lees meer »

Dubbele autosportzege binnen familie Verstappen

Max Verstappen was niet de enige in de familie die zondag een overwinning behaalde in de autosport. Zijn vader Jos won op dezelfde dag de Monteberg Rally in België. “Heel mooi voor hem en echt superleuk”, zei Verstappen op Viaplay na zijn superieure inhaalrace in de Grote Prijs van Miami.

Lees meer »

Passagiers krijgen dan toch schadevergoeding: “Een dode piloot is geen buitengewone omstandigheid”

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP moet dan toch een schadevergoeding betalen aan haar passagiers voor een geschrapte vlucht, dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Net voor de desbetreffende vlucht stierf de co-piloot, waardoor de rest van het personeel te aangeslagen was om te vliegen. Een deel van de passagiers kon pas 10 uur later vertrekken. TAP weigerde een schadevergoeding

Lees meer »

Uitzonderlijk intense luchtaanval houdt Kiev wakker

De inwoners van Kiev zijn vannacht uit hun slaap gehaald door het luchtalarm en een intense golf van explosies. Er zouden verschillende gewonden zijn. Volgens Oekraïne zijn alle Russische projectielen uit de lucht gehaald door de luchtafweer, maar brokstukken kwamen in het centrum van de stad terecht.

Lees meer »