Nieuwsfeed

Expert Roger Housen voorspelt: “Als Oekraïne de oorlog naar Rusland brengt, zou Poetin de oorlog wel eens naar het Westen kunnen brengen”

Bachmoet zou in handen van de Russen gevallen zijn, maar Oekraïne bereidt volop het tegenoffensief voor. Welke rol kunnen westerse gevechtsvliegtuigen daarin spelen en waarom sleepte Amerikaans president Joe Biden met de voeten om de levering van F16’s aan Oekraïne toe te laten? We vragen het aan voormalig kolonel en krijgskundig expert Roger Housen. “Kiev zal een slimme aanval moeten uitvoeren, bij verrassing en op de zwakke plekken om kans te maken.”

Krantenkoppen in België

Enkel nog ongeadresseerde reclame voor wie een sticker heeft

Ongeadresseerd reclamedrukwerk zal enkel nog mogen worden bezorgd bij mensen die daarvoor een sticker op hun brievenbus hebben gekleefd. Dat is een van de maatregelen uit het nieuwe Lokaal Materialenplan dat de Vlaamse regering vrijdag heeft goedgekeurd. Momenteel moet je nog een sticker kleven als je geen ongeadresseerd drukwerk wil.

Lees meer »

Weerbericht: Niet warmer dan 15 graden

Dinsdag klimt het kwik niet hoger dan 15 graden. Met maxima rond 9 en 10 graden in de Hoge Venen, rond 11 graden aan zee en rond 13 en 15 graden in het centrum van het land wordt het frisser dan de voorbije dagen. Woensdag en donderdag wordt het geleidelijk zachter met op donderdag maxima rond 20 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

“Een slag in het gezicht”: al meer dan 3.500 handtekeningen tegen beperkte openingsuren Antwerpse openluchtzwembaden

De intentie van de stad Antwerpen — een officiële beslissing is er vooralsnog niet — om de openluchtzwembaden De Molen op Linkeroever en Boekenberg in Deurne beperkt te openen, blijft de gemoederen beroeren. Een petitie werd maandagmiddag al meer 3.500 keer getekend. Ook bekende gezichten — actrice (én notoir buitenzwemster) Tine Embrechts bijvoorbeeld — steunen het protest. “Antwerpen heeft juist

Lees meer »

Kom op tegen Kanker trapt twaalfde editie van 1.000 km op gang

Donderdag start in Mechelen de twaalfde editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Duizenden sportievelingen fietsen, in team of alleen, 1.000 km verspreid over vier dagen ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek. De totale afstand van de Vlaamse editie wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km.

Lees meer »

Opnieuw vallen orka’s zeilboten aan, voor de derde keer zinkt een boot: “Wraakzuchtig gedrag van één orka verspreidt zich”

Opnieuw hebben orka’s zeiljachten aangevallen in de straat van Gibraltar, de toegangspoort van de Middellandse Zee. Eén zeiljacht is zelfs volledig gezonken, het is de derde keer sinds 2020 dat de beruchte groep ‘killer whales’ daarin slaagt. Onderzoekers kijken in dezelfde richting: het is begonnen met één wraakzuchtige orka, die intussen de naam Gladis heeft gekregen. En nu kopieert een

Lees meer »

Ed Sheeran viert nieuwe plaat en overwinning plagiaatzaak met een verrassingsconcert op straat

Het zijn geweldige tijden voor de Britse zanger Ed Sheeran (32). Hij won deze week zijn plagiaatzaak, lanceerde zijn gloednieuwe plaat ‘-’ (lees: ‘Subtract’) én deelde zijn vierdelige docureeks ‘The Sum Of It All’. Reden genoeg om te vieren. En dat is exact wat de singer-songwriter heeft gedaan. Afgelopen vrijdag verraste hij zijn trouwe fans met een geïmproviseerd optreden op

Lees meer »