Nieuwsfeed

Extreemrechtse partij ‘Chez Nous’ in opmars in Wallonië: “Tegen islamisering om de eigen identiteit te beschermen”

Ook in Wallonië is nu een extreemrechtse partij in opmars: ‘Chez Nous’ (‘Bij Ons’ in het Nederlands). De partij verzet zich tegen islamisering en immigratie “om de eigen identiteit te beschermen”. Op sociale media zijn ze al populair. VTM NIEUWS ging op stap met voorzitter Jérôme Munier in Louvain-La-Neuve, in vlekkeloos Nederlands.

Krantenkoppen in België

COLUMN. Wat doet een partijvoorzitter als het te laat is om nog in het pak van panda of konijn te kruipen? Hij stelt een wanhoopsdaad: hij schrijft een boekje

Columnist Jan Segers zal het boekje van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert lezen als hij in navolging van Louis Neefs ooit eens vijf minuten tijd heeft. “Het liberalisme is als warm water. Het bestaat. Het moet niet meer worden uitgevonden. Het moet alleen nog worden uitgevoerd. En dat valt tegen. Open Vld viert in 2024 zijn zilveren jubileum van vergeefse pogingen.”

Lees meer »

Carrefour opent 50 winkels in Israël, als eerste buitenlandse speler

De Franse supermarktketen Carrefour heeft dinsdag zijn eerste vijftig winkels in Israël ingehuldigd en wil dat aantal tegen eind dit jaar verdubbelen. Carrefour is de eerste grote buitenlandse retailgroep die in Israël actief is. Het bedrijf beloofde de voedingsprijzen te laten zakken, want het land staat gekend als een van de duurste ter wereld.

Lees meer »

‘Alles wat niet mag, is leuk. Dus dit is geweldig.’

Pintjes voor een euro, ballonnen lachgas tegen twee euro per stuk. Plassen doe je gewoon achter een boom, de coke snuif je vanop het schermpje van je smartphone. De illegale rave party in Brustem dit weekend was volgens sommige bezoekers ‘een van de beste van Europa’, maar leest toch als de kroniek van een aangekondigde politie-interventie.

Lees meer »

Nog 1 op 6 leerlingen Zavo thuis door dreigementen na dodelijke vechtpartij in station: politie patrouilleert opnieuw rond schoolpoorten

Ook op de tweede schooldag sinds de fatale vechtpartij van afgelopen vrijdag in het station van Zaventem zijn er nog heel wat lege schoolbanken in secundaire school Zavo. Volgens directeur Kurt Gommers zijn dinsdag 328 leerlingen van de in totaal 2.019 thuis. Net als gisteren staan er ook vandaag nog heel wat agenten rond de schoolpoorten van de drie vestigingen.

Lees meer »