Nieuwsfeed

Frank Galan neemt deel aan ‘Spain’s Got Talent’

Frank Galan (62) is geselecteerd om deel te nemen aan de Spaanse variant van ‘Belgium’s Got Talent’. Dat laat de zanger weten in een persbericht. Binnenkort vertrekt hij naar Spanje voor de opnames.

Krantenkoppen in België

De Croo probeert scheuren binnen Vivaldi te lijmen, maar verdeeldheid blijft: “Wat heeft u bezield die wet met de grond gelijk te maken”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) moet vandaag een linkse storm van verontwaardiging trotseren tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Vivaldi raakte woensdag verdeeld toen De Croo pleitte om de Europese natuurherstelwet in de koelkast te steken. Kan de premier de violen binnen Vivaldi opnieuw gelijk stemmen? Of duwt hij Groen verder kopje onder? Volg het debat hier.

Lees meer »

Arnouds parachutesprong wordt hem bijna fataal, dan fietst ambulancier Damiaan langs: “Voor altijd dankbaar”

De allereerste parachutesprong van Nederlander Arnoud loopt volledig mis: er komt een koord vast te zitten onder zijn arm en hij breekt zijn nek bij een noodlanding in een grasveld. Gelukkig komt ambulancier Damiaan Volp als bij wonder voorbijgefietst met zijn gezin. Hij springt vastbesloten over een hek en redt Arnouds leven. Een paar weken later ontmoeten de mannen elkaar

Lees meer »

Nieuw museum belicht de operatie die WOII nog voor Kerstmis ‘44 zou beëindigen, maar volledig de mist inging

Waar de Westhoek de Eerste Wereldoorlog domineerde, was er in WOII een cruciale rol weggelegd voor het oosten van Vlaanderen. Al is dat veel minder bekend. ‘Liberation Garden’, een nieuw oorlogsmuseum in Leopoldsburg, zal dat veranderen. Het verhaal van ‘Operatie Market Garden’: de hachelijke missie vanuit Limburg waarmee een overmoedige veldmaarschalk Montgomery in ‘44 de troepen van Hitler schaakmat dacht

Lees meer »

De aanwezigheid van de VS “verstoort” veiligheid in de regio, stelt Iraanse president

De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft zaterdag verklaard dat de aanwezigheid van de Verenigde Staten de veiligheid in de regio in het gevaar brengt. “We zijn niet van mening dat de aanwezigheid van buitenlandse troepen en buitenlanders in de regio nuttig is”, verklaarde Raisi op een gezamenlijke persconferentie met zijn Iraakse ambtsgenoot Abdel Latif Rashid. “De aanwezigheid van de Verenigde

Lees meer »

Jaar na dodelijk ongeval zijn rekeningen van Crikette nog steeds geblokkeerd: “Ik ben bijna alles kwijt: mijn man, mijn zoon en ons geld”

De rekeningen van weduwe Crikette Viandante zijn nog altijd geblokkeerd nadat ze een jaar geleden haar grote liefde verloor bij een ongeval in Tongeren. Op Moederdag 8 mei 2022, zestien maanden na het overlijden van haar zoon Alan, is ook haar man en grote steun Sergio Salieri (57) gestorven. “Ik ben op korte tijd bijna alles verloren: mijn man, mijn

Lees meer »