Nieuwsfeed

Gent wil landbouwgronden OCMW inzetten voor duurzame landbouw

De stad Gent wil onder meer landbouwgronden van het Gentse OCMW ter beschikking stellen van beginnende boeren. Die kunnen er dan groenten telen, die in de stad geconsumeerd worden. Dat staat in de nieuwe visie op landbouw waarmee Gent kiest voor duurzame en stadsgerichte landbouw.

Krantenkoppen in België

Vlaamse regering keurt vernieuwd klimaatplan goed: hogere ambities, maar nog steeds onder de Europese lat

De Vlaamse regering heeft het vernieuwde Vlaamse klimaatplan goedgekeurd. Daarin scherpt ze de klimaatambities aan. Vlaanderen wil tegen 2030 40 procent minder CO₂ uitstoten dan in 2005. Voordien was dat 32,6 procent. Daarvoor voorziet Vlaanderen nieuwe maatregelen in de sectoren van de hernieuwbare energie, transport, industrie en landbouw, en een versterking van het renovatiebeleid. Toch blijft Vlaanderen met deze nieuwe

Lees meer »

“Doeme, Ornelis, je hebt het opniéuw laten gebeuren”: Sven Ornelis schrijft wandelboek over (af)vallen en weer opstaan

O ironie. Terwijl half Vlaanderen begon te wandelen in coronatijd, sukkelde radiopresentator Sven Ornelis (49) in een wandeldip. Hij, ‘de man die zijn volk leerde wandelen’ en 40 kilo was afgevallen, kwam veel pafferiger uit de coronatunnel dan hij erin ging. Hij schurkte weer tegen de 100 kilo aan met een hoge bloeddruk. Voor alle verloren gelopen schapen, zoals hijzelf,

Lees meer »

Hongerige Bulgaren in Poperinge brengen uitbuiting in pluimveebedrijven aan het licht

Twee Bulgaren die aan buurtbewoners in Poperinge eten vroegen omdat ze honger hadden, hebben een zaak van uitbuiting in pluimveebedrijven aan het licht gebracht. De politie ontdekte dat tien Bulgaren en Roemenen er in slechte omstandigheden moesten werken en leven. Een Nederlands-Turkse man is aangehouden in Brugge: hij wordt ervan verdacht mensen uit te buiten in pluimveebedrijven in Vlaanderen en

Lees meer »

Vlaamse overheid gaf deze legislatuur al 1,5 miljard euro uit aan consultancy

Deze legislatuur heeft de Vlaamse overheid al 1,5 miljard euro uitgegeven aan consultancyopdrachten. Dat heeft viceminister-president en minister voor Welzijn Hilde Crevits (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement. Crevits kreeg in de Commissie Welzijn vragen over de omstreden rol van oud-minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bij de coöperatieve vennootschap Who cares.

Lees meer »

Provinciedomein De Nekker controleert identiteit bezoekers vanaf 12 jaar: “Heethoofden krijgen rood scherm”

De Nekker in Mechelen registreert voortaan elke identiteitskaart van wie ouder is dan 12. Voor wie te boek staat als amokmaker, krijgt de kassamedewerker deze zomer een rood scherm te zien. Het recreatiedomein verstrengt zijn veiligheidsmaatregelen na een aantal incidenten vorige zomer. Net vandaag raakt ook bekend dat Oost-Vlaanderen als tweede provincie een uniforme zwarte lijst invoert voor zijn vier

Lees meer »

253 Belgische gemeenten hebben bedelverbod: “Respecteren mensenrechten niet”

Hoewel bedelen al sinds 1993 geen strafbaar feit meer is in ons land, hebben 253 Belgische gemeenten een bedelverbod. Door bedelarij te verbieden door maatregelen op basis van politiebevoegdheden schenden steden en gemeenten echter de rechten en menselijke waardigheid van bedelaars. Dat stellen het Federaal Instituut voor Rechten van de Mens en het Steunpunt tot bestrijding van armoede donderdag in

Lees meer »

“Ze reden 150 kilometer per uur waar je 70 mag”: 10 jaar geleden kwam ‘The Fast and the Furious’-ster Paul Walker om het leven

Paul Walker maakte zichzelf legendarisch bij ‘The Fast and the Furious’-fans als actieheld Brian O’Conner, en dat maakt het des te tragischer dat hij op 40-jarige leeftijd omkwam in een gruwelijk auto-ongeval. “Zijn lichaam was zo verkoold. Hij was volledig onherkenbaar.” Dat de acteur net op terugweg van een liefdadigheidsevent was, maakt het alleen nog maar erger, want de discrete

Lees meer »