Nieuwsfeed

Gevangene graaft tunnel naar… andere cel, voor aanval op medegevangene

Een gedetineerde uit een gevangenis in Georgia is vorige week betrapt op een opvallende tunnelgraafactie. Nu denkt u aan een tunnel naar buiten natuurlijk, of toch richting vrijheid. Maar deze gevangene had geen ontsnappingsplannen. Wel gewelddadige plannen.

Krantenkoppen in België

Steven Van Gucht over zijn leven voor, tijdens en na corona: “Ik wilde geneeskunde studeren om alles op te lossen. Tot je beseft dat je veel zaken niet kúnt oplossen”

Viroloog Steven Van Gucht (47) geeft eerlijk toe dat hij zélf bang is geweest tijdens de pandemie. Hoe zou hij zijn dagen doorbrengen, nu hij niet meer voortdurend moet uitleggen wat er aan de hand is met het virus? Kookt zijn buurvrouw nog voor hem? Wil hij – eindelijk – vertellen of hij een partner heeft? En waarom experimenteerde hij

Lees meer »

Burgemeester De Wever sluit tijdelijk twee Wilrijkse horecazaken: op één van de eethuizen werd al een aanslag gepleegd 

Twee eethuizen van dezelfde eigenaar in Wilrijk moeten voor twee maanden dicht. Het gaat om Madagascar Pokebowl en een frituur in de Heistraat. Op de eerste horecazaak werd begin mei een aanslag gepleegd met veel brandschade als gevolg. De eigenaar van beide zaken is bekend in het drugsmilieu. Volgens de burgemeester is er een risico voor de openbare veiligheid.

Lees meer »

Wegpiraat met klein wapenarsenaal loopt gevangenisstraf van 24 maanden op

De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag een gevangenisstraf van 24 maanden uitgesproken tegen een man die zich aan een politiecontrole had willen onttrekken en daarbij zeer gevaarlijk rijgedrag had vertoond. In zijn wagen had de politie een klein wapenarsenaal ontdekt, waarvoor de man geen zinnige uitleg had. De man daagde niet op voor de rechtbank en werd dan ook bij

Lees meer »

De prijzen van onze artiesten. Zoveel vragen ze om op te treden: deel 2

Vandaag bezetten Pommelien Thijs, Metejoor, Camille, Pauline Slangen en Maksim ruim de helft van de Vlaamse Top 30. Maar ook op de affiches van de zomerevents pikt de nieuwe lichting de schaarse plaatsjes in. En daar lijken de traditionele Vlaamse artiesten de dupe van te zijn. Door die wissel van de wacht lijkt schlagerzanger stilaan een risicoberoep te worden. Of

Lees meer »