Nieuwsfeed

Gevechten aan de gang in Russische stad Belgorod: “Aanval door bataljons die zich tegen Poetin hebben gekeerd”

Twee Russische verzetsgroepen zouden achter een aanval zitten in de regio rond Belgorod, een stad in het westen van Rusland nabij de grens met Oekraïne. Dat maken het Russische Vrijwilligerskorps en het Vrijheid voor Rusland Legioen zelf bekend en wordt bevestigd door de Oekraïense inlichtingendienst.

Krantenkoppen in België

Renovaties in programma’s ‘Blind gekocht’ en ‘Ons huis/nieuw huis’ zijn veel te goedkoop: aannemer berekent échte prijs

Verbouwingen in tv-programma’s als ‘Blind gekocht’ en ‘Ons huis/nieuw huis’, die nu op Play4 en VRT1 lopen, kosten een pak meer dan wat de deelnemers aan die programma’s ervoor betalen. Door sponsoring en pakketdeals gaan er tientallen procenten van de factuur af. Wij lieten een aannemersbedrijf een raming maken voor twee verbouwingen die dit seizoen al te op tv zien

Lees meer »

Radicaal-rechts mag in Chili nieuwe grondwet opstellen

De radicaal-rechtse Republikeinse Partij in Chili mag een voorstel voor een nieuwe grondwet in het Zuid-Amerikaanse land opstellen. De partij won meer dan een derde van de stemmen bij de verkiezingen van zondag voor de Grondwettelijke Raad. Een ander rechts blok haalde 20 procent. De rechtse partijen zullen dus de pen kunnen vasthouden voor de nieuwe grondwet die de huidige

Lees meer »

Burgemeesters in Vlaamse Ardennen niet te spreken over plannen ruimtelijke ordening van provincie

Enkele burgemeesters van de Vlaamse Ardennen zijn ontstemd over de nieuwe ruimtelijke plannen van de provincie. Volgens de burgemeesters zouden tegen 2050 huizen en bedrijven moeten wijken voor natuurcompensaties en dan zien ze niet zitten. Ze vrezen voor onteigeningen. Maar volgens de provincie gaan bestemmingen niet veranderd worden en is het eerder de bedoeling dat lokale overheden beter nadenken over

Lees meer »

“Geen Tour, maar ook geen Vuelta voor Remco Evenepoel”

Remco Evenepoel (23) zal na zijn corona-opgave in de Giro dit seizoen geen grote ronde meer betwisten. Patrick Lefevere sluit bij Het Nieuwsblad na de deur van de Tour ook die van de Vuelta. “Remco heeft de Ronde van Spanje al gewonnen, dus niemand zou een andere uitkomst van hem accepteren.”

Lees meer »

LIVE BELGIAN DARTS OPEN. Kim Huybrechts heeft er zin in: “Hopelijk kan ik opnieuw stunten” – Bekijk volledige toernooi op VTM 2!

Het dartscircuit strijkt dit weekend neer in België. In de Oktoberhallen in Wieze staan vanaf vandaag drie dagen vol topaffiches op het programma. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts komen vrijdagavond een eerste keer in actie, maar ook deze namiddag zijn twee landgenoten aan zet. U kan alles op de voet volgen in onze liveblog en het volledige toernooi

Lees meer »

“Slechts 8 procent van Belgen doet niet aan online bankieren”

Slechts acht procent van de Belgen doet niet aan online bankieren. Dat blijkt uit een online bevraging in opdracht van Febelfin, de federatie van de financiële sector in ons land. Het aantal Belgen dat zijn transacties via het internet uitvoert, blijft jaar na jaar toenemen. Toch blijft fysiek contact met de bank belangrijk, zeker voor belangrijke beslissingen.

Lees meer »