Nieuwsfeed

Google gaat met AI overstromingen voorspellen in België

Met behulp van artificiële intelligentie zal Google in de toekomst kunnen voorspellen of er een overstroming zal plaatsvinden in België. Dat meldt de techgigant maandag aan de redactie van HLN.

Krantenkoppen in België

Na klachten over toxisch leiderschap rijzen nu ook vragen over “spectaculaire resultaten” van burn-outbehandeling Elke Van Hoof

In 2018 registreerde Elke Van Hoof een behandeling tegen burn-out als merknaam, een jaar later kwam de psychologieprofessor met “spectaculaire resultaten” die aantonen hoe goed die behandeling werkte. Alleen: het onderzoek waarop de resultaten steunen, is nooit gepubliceerd. De VUB meldt dat het met een “grondig onderzoek” is gestart naar het wetenschappelijk werk van de professor.

Lees meer »

Drie collega’s bevallen op amper 24 uur tijd: “Op het verloskwartier stuurden we berichtjes naar elkaar”

Babyboom op de dialyseafdeling van AZ Delta. Drie dialyseverpleegkundigen van het Roeselaarse ziekenhuis bevielen op amper 24 uur tijd en lagen er ook samen op de kraamafdeling. “Doordat ze daar spraken van een dialyse-invasie wist ik dat mijn collega’s ook hun kindje verwelkomd hadden”, zegt Marlies Degroote die ons samen met Lisa Decock en Kelly Pattyn vertelt over de bijzonder

Lees meer »

Vlaams Belang wil alle niet-Belgische veroordeelden naar gevangenis in thuisland sturen

Ons land zou in de regel elke persoon die hier tot een celstraf wordt veroordeeld maar niet over de Belgische nationaliteit beschikt, naar zijn of haar thuisland naar de gevangenis moeten sturen. Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die vrijdag een bezoek bracht aan de gevangenis van Antwerpen. Landen die veroordeelden weigeren, zouden geen ontwikkelingshulp meer mogen ontvangen, vindt

Lees meer »