Nieuwsfeed

Google voorspelt overstromingsrisico Belgische rivieren

19:50 Het AI-model FloodHub van Google voorspelt voortaan het risico op overstromingen van enkele Belgische rivieren. FloodHub is al actief in 80 landen.

Krantenkoppen in België

Jerome checks in

18:54 Met de rugwind van miljoenen aan rente-inkomsten is de verwachting dat het verhuurplatform Airbnb dinsdag nieuwe winstcijfers presenteert.

Lees meer »

Politie maakt zich ondanks andere massa-events geen zorgen om titelwedstrijd Antwerp: “Niet meest uitzonderlijke match aller tijden”

Antwerp kan zondag om 15u30 zijn eerste titel in 66 jaar pakken. In supporterskringen wordt een bestorming van de gesloten Tribune 2 voorspeld. Uitgerekend in het openingsweekend van de Sinksenfoor, met ‘s avonds ook nog eens een uitverkocht Sportpaleis voor Elton John. De politie panikeert niet. Want: “Het is toch niet de eerste keer dat er een risicomatch plaatsvindt?”

Lees meer »

“De Nederlandstalige popmuziek van nu klinkt allemaal hetzelfde, laat mij mijn ding maar doen”: Regi keert qua sound terug naar Milk Inc.-roots

Als de zomer lonkt, is Regi daar met nieuw hitmateriaal. Net zoals vorig jaar met Emma Heesters, kiest hij deze keer opnieuw voor een Nederlandse: Maxine. Voor het grote publiek een onbekende, achter de schermen schreef ze mee aan ‘Ongewoon’ van Pommelien Thijs en ‘Meer Dan Morgen’ van Pauline. “Als het in Nederland bruist van het talent, waarom zou ik

Lees meer »

KIJK. Emotionele Kat Kerkhofs toont hoe Dries Mertens helemaal wordt opgeslorpt door massa tijdens dol titelfeest: “Heb hem hier 20 jaar voor zien werken”

Op zijn 36ste mag Dries Mertens eindelijk een landstitel vieren. Met Galatasaray kroonde de Rode Duivel zich op één speeldag van het einde tot kampioen, de eerste keer in zijn carrière. Onze landgenoot liet zich afgelopen nacht ook gretig onderdompelen in het titelfeest, zo toont z’n vrouw Kat Kerkhofs op Instagram (zie video onder).

Lees meer »

Geheim rendez-vous met actrice en hand in hand gespot met studente in Spanje, wat u nog niet wist over liefdesleven van André Hazes

In ‘Grote Jongen’, een nieuwe, ongeautoriseerde biografie over André Hazes (29) doet Guido den Aantrekker, algemeen hoofdredacteur showbizzmagazines bij DPG Media, een boekje open over de turbulente levensloop van de Nederlandse zanger. Met volop aandacht voor de vrouwen in zijn leven. Tijdens zijn woelige relatie met Monique Westenberg (45) zou Hazes buiten het zicht van de paparazzi een aantal bij

Lees meer »

Pensioenkas van de Kamer is zwaar verlieslatend (zelfs al schrappen ze dat extraatje van 20%)

114.000 euro. Dat betaalt vzw Pensioenkas jaarlijks aan zakenbank Degroof Petercam om de gestorte pensioenbijdragen van de Kamerleden zo goed mogelijk te beleggen. Maar het rendement van die beleggingen is mager, zo blijkt uit interne documenten die onze redactie kon inkijken. Daarom springt de federale begroting zelfs jaarlijks bij om de pensioenen van onze 600 ex-Kamerleden te betalen – in

Lees meer »

“Ze reden 150 kilometer per uur waar je 70 mag”: 10 jaar geleden kwam ‘The Fast and the Furious’-ster Paul Walker om het leven

Paul Walker maakte zichzelf legendarisch bij ‘The Fast and the Furious’-fans als actieheld Brian O’Conner, en dat maakt het des te tragischer dat hij op 40-jarige leeftijd omkwam in een gruwelijk auto-ongeval. “Zijn lichaam was zo verkoold. Hij was volledig onherkenbaar.” Dat de acteur net op terugweg van een liefdadigheidsevent was, maakt het alleen nog maar erger, want de discrete

Lees meer »

13 verrassende bestemmingen om op sportvakantie te gaan. “Je gaat naar huis met getrainde armspieren”

Overnachten in het beste sportresort ter wereld, een zeilschip dat je naar de mooiste kiteplekken brengt mét privéchef of de hippe trend ‘backraften’ uitproberen: sportweekends zijn hip. Niet gek, als je ontspanning en luxe kan combineren met activiteiten voor een gezond en fit lijf. We verzamelen de 13 beste bestemmingen dicht bij huis, bij onze Noorderburen of in de Spaanse

Lees meer »

Van McDonald’s tot KFC: waar eet je de lekkerste chicken nuggets? Dominique Persoone test 5 fastfoodketens:“Eén duidelijke winnaar”

Een lekker stukje kip in een krokant jasje: een heleboel kinderen én volwassenen zijn grote fan van chicken nuggets. Maar waar bestel je op vettige vrijdag de allerlekkerste om in je kip cravings te voorzien? Welke zijn de prijs waard? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the

Lees meer »

Zuid-Korea nodigt Amerikaanse “helden” uit voor tiendaagse rondreis als bedanking voor redden van Koreaanse reizigers

Alexander en Andrea Campagna openden vorig jaar hun huis in Buffalo in de Amerikaanse staat New York, voor gestrande Koreaanse reizigers tijdens een dodelijke sneeuwstorm. Nu, een half jaar later, worden ze zelf als gasten verwelkomd in de hoofdstad van Zuid-Korea als onderdeel van een tiendaagse tour. Deze tour is georganiseerd als een concrete blijk van dankbaarheid voor de onbaatzuchtige

Lees meer »