Nieuwsfeed

Gouverneur kondigt terreuralarm af nadat Russische ‘saboteurs’ met tanks Russisch grondgebied aanvielen

Twee Russische milities die aan de kant van Oekraïne tegen de Russische president Vladimir Poetin vechten, hebben aanvallen uitgevoerd op Russisch grondgebied in de grensregio van Belgorod en Brjansk. “Blijf thuis, verzet je niet en wees niet bang, we zijn niet de vijand”, luidt hun boodschap. Op sociale media verschijnen berichten over schietpartijen met tanks in die regio. Nu werd ook een terreuralarm afgekondigd. Het gaat volgens de lokale gouverneur Vyacheslav Gladkov om zogenaamde “saboteurs”. Opmerkelijk ook: ze blijven verder oprukken, zonder (voorlopig) al te veel tegenstand.

Krantenkoppen in België

Ook op haar 90ste ziet Joan Collins er nog steeds subliem uit: “Slechts één keer heb ik botox geprobeerd, té pijnlijk”

“Wat me zo fascineerde aan Alexis, was dat iedereen haar zo haatte omdat ze mannen als seksspeeltjes gebruikte.” Haar rol als glamoureuze feeks in de tv-serie ‘Dynastie’ maakt van Joan Collins een wereldster. Naar aanleiding van haar 90ste verjaardag, gisteren op 23 mei, blikt ‘Story’ in twee delen terug op haar bewogen leven. Pas in haar vijfde huwelijk vindt ze

Lees meer »

De vijf boeken van de week: de allerlaatste “Zeven zussen”, Reynaert de Vos en de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2023 

Harry Whittaker, zoon van Lucinda Riley, zorgt voor de ontknoping van "De zeven zussen"-reeks. Frits van Oostrom vertaalt zijn levenslange passie voor Reynaert de Vos. Anjet Daanje liet zich inspireren door Emily Brontë. Paul Cobbaert legt de terugkeer van het wildleven in eigen land vast en de heruitgave van "Erfelijk belast" uit 1906 zorgt voor vernieuwde aandacht voor Virginie Loveling.

Lees meer »

Strandredders Knokke-Heist zijn opnieuw paraat vanaf dit weekend, maar: “Weinig baders wagen zich aan zeewater van 12 graden”

Knokke-Heist spant dit jaar de kroon, want het is de eerste badstad aan onze kust waar de strandredders hun uniform opnieuw bovenhaalden om een oogje in het zeil te houden. Het werd alvast een rustige zaterdag want er waagden zich amper strandgangers aan een plons in het water van de Noordzee. “Momenteel bewaken we de zones Heist, Albertstrand en Lichttorenplein

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Nooit zoveel tieners afgeperst met hun eigen naaktfoto’s. Onze journalist ging undercover en werd zélf gechanteerd

Een ware nachtmerrie voor elke tiener: iemand wekt je vertrouwen, overtuigt je om naaktfoto’s door te sturen en dreigt ze daarna openbaar te maken. ‘Sextortion’ heet dat, en het gebeurde nog nooit zó vaak in ons land. Vooral jongens vallen ten prooi aan criminele bendes, die dreigen om hun pikante foto’s viraal te laten gaan. Onze onderzoeksjournalist ging undercover en

Lees meer »

DAX op weg naar record

14:43 De hoop op een deal rond het Amerikaanse schuldenplafond en de AI-hype helpen de Duitse beursbarometer DAX vrijdag mogelijk aan een nieuw hoogtepunt bij het slot.

Lees meer »