Nieuwsfeed

Hartpatiënt wordt onwel achter stuur, rijdt honderden meters op fietspad en knalt tegen geparkeerd voertuig

Een grote ravage op de Provinciale Baan in Buggenhout deze namiddag, toen een bestuurder van een bestelwagen onwel werd en een zwaar ongeluk veroorzaakte. De man was op dat moment op weg voor een firma van wegenwerken. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Krantenkoppen in België

Luc Bellings gaat op zoek naar de beste crème brulée van Vlaanderen: “Amper één zaak is een absolute 10/10 waard, de rest bakt er niets van”

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu echt de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij crème brûlée in Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel en Hasselt. “Deze pudding

Lees meer »

Vlaamse regering keurt vernieuwd klimaatplan goed: hogere ambities, maar nog steeds onder de Europese lat

De Vlaamse regering heeft het vernieuwde Vlaamse klimaatplan goedgekeurd. Daarin scherpt ze de klimaatambities aan. Vlaanderen wil tegen 2030 40 procent minder CO₂ uitstoten dan in 2005. Voordien was dat 32,6 procent. Daarvoor voorziet Vlaanderen nieuwe maatregelen in de sectoren van de hernieuwbare energie, transport, industrie en landbouw, en een versterking van het renovatiebeleid. Toch blijft Vlaanderen met deze nieuwe

Lees meer »

Het grote gelijk van José Mourinho: Spaanse legende Xabi Alonso zei ‘nee’ tegen Club Brugge en flirt nu met de Europese top

Een ‘no’ zal een ‘no’ blijven. Club Brugge hoeft hem geen derde keer te bellen. Xabi Alonso (41), achttien maanden geleden kandidaat-opvolger van Philippe Clement, jaagt vandaag met Leverkusen op Europese glorie, in de halve finales van de Europa League tegen AS Roma. Een blik op de blitzcarrière van een Baskische professor die theorieën van José Mourinho, Pep Guardiola en

Lees meer »

DE INSIDER. Reconstructie van de deal rond Olivier Vandecasteele: “Terwijl terrorist Assadi al terug naar Iran vloog, zat Vandecasteele nog in de gevangenis”

455 dagen heeft Olivier Vandecasteele vastgezeten in de Iraanse gevangenis. Maar vrijdag werd hij eindelijk vrijgelaten. En met hem ook de Iraanse terrorist Assadollah Assadi. In deze podcast doen we het verhaal van de razend spannende onderhandelingen. “Het was al een week rond, maar zijn familie wist nog van niks”, vertelt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. “Pas toen Olivier

Lees meer »

VRT besloot om originele ‘F.C. De Kampioenen’-décors op het stort te gooien: “Het is niet omdat je openbare omroep bent, dat je uitmunt in intelligentie”

Generatie op generatie blijft ‘F.C. De Kampioenen’ voor veel plezier in de huiskamers zorgen. De laatste reeks dateert dan misschien wel van 2011, nog wekelijks kijken gemiddeld 600.000 Vlamingen naar de heruitzendingen op zaterdagavond. Showbits-reporter Jarne spreekt met Kampioen Herman Verbruggen over het blijvende succes. En polst hij naar wat ooit met de originele décors gebeurde. Het verrassende antwoord ontdek

Lees meer »

Naakt in openbaar toilet, betrapt met prostituee en gelekte seksvideo, dit zijn de strafste schandalen van de sterren

Of het een heugelijk jubileum is dat met veel luister gevierd zal worden, durven we te betwijfelen. Vooral omdat de ‘jubilaris’ ondertussen overleden is. Maar het is 25 jaar geleden dat de Britse popster George Michael in Beverly Hills op een openbaar toilet betrapt werd op openbare zedenschennis. “Dat was tegelijk een dieptepunt en tegelijk een verlossing voor George”, zegt

Lees meer »