Nieuwsfeed

HLN GIRO-PRONO. Voorspel hier de top 3 van de zestiende rit en WIN een exclusieve 3 liter ‘Jeroboam’-fles Giro-Prosecco

Etaleer in de HLN Giro-Prono jouw wielerkennis, vertrouw op je buikgevoel of reken op (beginners)geluk. Onze redactie lanceert elke dag een nieuwe spannende pronostiek waarbij jullie een gooi mogen doen naar de dag- en de eindzege. Wie op het einde van de rit (pun intended) de meeste juiste voorspellingen behaalt, maakt bovendien kans op een exclusieve 3 liter-fles Prosecco.

Krantenkoppen in België

Amerikaanse overheid moet getuigen over visumaanvraag prins Harry

De Amerikaanse overheid moet op 6 juni voor de rechter verschijnen om te getuigen over de visumaanvraag van prins Harry. De zaak volgt op uitspraken van een immigratie-expert, die vindt dat de Britse prins geen visum had mogen krijgen vanwege zijn verleden van drugsgebruik, zo meldt de Britse krant The Telegraph. Daarover deed Harry in zijn memoires dit jaar openhartig

Lees meer »

Waarom moet je je papieren rijbewijs afgeven als je het laat vernieuwen?

Als je om een nieuw elektronisch rijbewijs gaat, zo eentje in de vorm van een bankkaart, dan moet je je papieren versie afgeven. Heel wat luisteraars van "De inspecteur" vinden dit pure nostalgie en hechten er emotionele waarde aan. Waarom wordt je papieren versie niet gewoon ongeldig gemaakt, zoals bij een internationaal paspoort? Daar wordt gewoon een stuk afgeknipt.

Lees meer »

Experts niet mals voor migratieplannen Vooruit: “Doel is om extreemrechts publiek aan te trekken”

De voorstellen van Vooruit rond migratie worden niet op gejuich onthaald door de experts. “Dit is gebaseerd op wantrouwen en is op sommige punten juridisch wankel”, zegt Ellen Desmet, professor migratierecht aan de UGent. “Deze voorstellen zijn bedoeld om een extreemrechts publiek aan te trekken”, stelt Ilke Adam, codirecteur van het onderzoekscentrum voor migratie aan de VUB.

Lees meer »

Rudy Guiliani door oud-medewerkster aangeklaagd voor aanranding

Een voormalig medewerkster van Rudy Giuliani is een rechtszaak tegen hem begonnen om ‘aanranding en intimidatie’. Ook zou de voormalig burgemeester van New York haar nog zo’n 2 miljoen (1,8 miljoen euro) aan achterstallig loon schuldig zijn. De vrouw eist een schadevergoeding van 10 miljoen dollar, zo melden Amerikaanse media.

Lees meer »