Nieuwsfeed

Hoe gevaarlijk zijn PFAS? Prof beantwoordt 5 vragen: “Pas nu kunnen we deze stoffen veel beter meten. Daarom is er nu zoveel aandacht voor”

Vandaag is in Zwijndrecht de aftrap gegeven van een grootschalig bloedonderzoek naar PFAS. Meer nog, het is de grootste in zijn soort ooit binnen Europa. Wat zijn die PFAS precies? Hoe ernstig is het probleem voor onze gezondheid? En kunnen we onszelf ertegen beschermen? Lieven Bervoets, hoogleraar ecotoxicologie aan de Universiteit Antwerpen zoekt het voor ons tot op de bodem uit.

Krantenkoppen in België

Waarom wil ‘moegestreden’ Bart Verhaeghe Club Brugge verkopen? Zeven vragen en antwoorden over de plannen van voorzitter

Club Brugge staat dus ‘te koop’. Voorzitter Bart Verhaeghe wil blauw-zwart (gedeeltelijk) van de hand doen. Mede door het aanslepende bouwdossier gaf de preses de opdracht aan de internationale topbankier Raine Group om zijn opties in kaart te brengen. Maar waarom juist? En wat is blauw-zwart waard? Zeven vragen en antwoorden over de plannen van de voorzitter. “Op dat vlak

Lees meer »

Verkiezingen van 2024 worden gehouden op 9 juni

De Europese verkiezingen van volgend jaar staan gepland van 6 tot en met 9 juni. Dat heeft het Zweeds EU-voorzitterschap woensdag bekendgemaakt. Dat betekent dat in België de Europese, maar ook de federale en regionale verkiezingen op zondag 9 juni zullen plaatsvinden.

Lees meer »

“Volgens mij kan dit soort belegging een fonds met AI verslaan”: onze geldexpert is kritisch voor beleggen met hulp van artificiële intelligentie

KBC lanceert een nieuw beleggingsfonds en niet zomaar één. Het ‘Optimum Fund Enhanced Intelligence’ wordt beheerd met software die gebaseerd is op artificiële intelligentie. Volgens de bank moet dat het succes van beleggingen verhogen. Maar is dat ook zo? We vragen het geldexpert Pascal Paepen. Die heeft hier toch enkele bedenkingen bij.

Lees meer »

Zes matrozen bevrijd na kidnapping door piraten in Golf van Guinee

Zes matrozen die eind maart werden ontvoerd vanop hun boot, de Monjasa Reformer, in de Golf van Guinee zijn weer op vrije voeten. Dat meldt de Deense rederij Monjasa. “Alle bevrijde bemanningsleden verkeren in relatief goede omstandigheden, wetende in wat voor moeilijke omstandigheden ze zich de voorbije vijf weken bevonden”, aldus de reder.

Lees meer »