Nieuwsfeed

Ierland verplicht gezondheidswaarschuwingen op alcoholproducten

Ierland komt naar eigen zeggen als eerste land ter wereld met uitgebreide gezondheidswaarschuwingen op alcoholproducten. De etiketten zullen niet alleen informatie bevatten over het aantal calorieën en de hoeveelheid alcohol, maar ook over drinken tijdens een zwangerschap en risico’s van leverproblemen en kanker.

Krantenkoppen in België

Rusland verklaart Greenpeace “ongewenst”

Rusland heeft Greenpeace “ongewenst” verklaard, een maatregel die de facto alle activiteiten van de milieuorganisatie in het land verbiedt. Greenpeace is “een bedreiging voor de fundamenten van de grondwettelijke orde en veiligheid”, zo deelde het parket-generaal vrijdag mee.

Lees meer »

“China doorkruist Straat van Taiwan met vliegdekschip”

Drie schepen van het Chinese leger, waaronder het vliegdekschip Shandong, hebben zaterdag de Straat van Taiwan doorkruist. Dat zegt het ministerie van Defensie in Taipei. Taiwan wordt door China als een afvallige provincie beschouwd en maakt haast dagelijks melding van Chinese militaire schepen in de zeestraat, maar de aanwezigheid van een vliegdekschip is ongebruikelijk.

Lees meer »

EXCLUSIEF – Politie moet tussenkomen nadat Ninove B in slotmatch Sint-Antelinks titel afsnoept: “Schoonbroer Remco Evenepoel neusbreuk geklopt”

Een tumultueuze slotspeeldag in derde provinciale D. Leider Sint-Antelinks moest winnen bij Ninove B om zeker kampioen te worden. De Herzelenaren gingen echter in de slotminuten onderuit en zagen zo Baardegem nog de titel pakken. Meteen na de match gingen de poppen aan het dansen en moest de politie tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren na een massale vechtpartij.

Lees meer »

VN-Mensenrechtenraad in spoedzitting bijeen over geweld Soedan

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties komt bijeen om de impact van het geweld in Soedan op de mensenrechten te onderzoeken. Het Afrikaanse land is zelf momenteel lid van de raad, die zich bezighoudt met een groot scala aan onderwerpen, waaronder executies, martelingen, verdwijningen en de vrijheid van meningsuiting.

Lees meer »

Achter de schermen van het glamoureuze Met Gala: “Op de lavabo lag nog een lijntje coke klaar”

Het jaarlijkse Met Gala in New York leek begin deze maand een smetteloos verloop te kennen. Een glamourfeest waarop alle sterren zich extravagant maar sympathiek presenteerden. Schijn bedriegt echter, want volgens het magazine ‘Life & Style’ zag het er achter de schermen minder glamoureus uit. Het blad sprak met enkele medewerkers, en zij onthulden de grofste schandalen en de meest

Lees meer »