Nieuwsfeed

“Ik ben van jou en zal je nooit verlaten”: had koning Boudewijn een geheime affaire met zijn stiefmoeder?

Vereerd of gevreesd, maar ook bespot en beschimpt. De van Saksen-Coburgs werden niet zomaar de ‘van Seksen-Coburgs’ genoemd. De koningen die sinds 1831 over ons land regeren raakten meer dan eens verzeild in seksschandalen. Deze reeks brengt je naar de slaapkamers en tussen de lakens van de Belgische vorsten. Vandaag: hoe het liefdesleven van koning Boudewijn een rel op het hoogste regeringsniveau veroorzaakte. “Het nieuws van de slaapwagen is juist en ze vrezen dat het zal uitlekken.”

Krantenkoppen in België

Geen Milka of Côte d’Or meer in rekken bij Colruyt: schakelt de supermarktoorlog versnelling hoger?

De snoepers zijn gezien. Leo, Cent-Wafers, Milka, Côte d’Or, Stimorol, maar ook Philadelphia-kaas: in vele Colruyt- en Okay-winkels kan je die producten niet meer in je kar leggen. Net nu concurrenten Carrefour, Aldi en Lidl uitpakken met prijsdalingen… Schakelt de ‘supermarktoorlog’ hiermee een versnelling hoger? Winkelexpert Pierre-Alexandre Billiet analyseert: “Wie oplet, kan er wel degelijk zijn voordeel mee doen.”

Lees meer »

Europees Parlement wil generatieve AI als ChatGPT extra strenge regels opleggen

De Europese Unie staat op het punt om als eerste mondiale speler een regelgevend kader voor artificiële intelligentie (AI) aan te nemen. Het Europees Parlement heeft donderdag zijn standpunt vastgelegd in de aanloop naar de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Aan de zogenaamde AI Act heeft het bijkomende verplichtingen toegevoegd voor generatieve AI, die zelf teksten, beelden

Lees meer »

Topman Ahold Delhaize “krijgt buikpijn” van lage winstmarges

Topman Frans Muller van de warenhuisgroep Ahold Delhaize wil niet weggezet worden als een graaier. Van elke honderd euro die in de winkels van het concern in Europa wordt uitgegeven, houdt het bedrijf na aftrek van zijn operationele kosten nog 2,8 euro over. Vorig jaar haalde Ahold Delhaize in Europa nog een operationele marge van 3,5%. Dat zakte dus met 0,7%.

Lees meer »

“Toen ik mezelf niet meer volledig in de spiegel kon zien, besefte ik dat ik moest afvallen”: 2 lezers over hun dieetervaringen (en waarom ze nooit meer diëten)

Met de zomer in het vooruitzicht zijn er altijd mensen die graag nog snel wat kilo’s afvallen. Een dieet lijkt daarbij de beste oplossing, ook al wéét iedereen dat het niet werkt. Martine (55) en Sander (23) vertellen naar aanleiding van anti-dieetdag wat ze probeerden én welke ervaring hen deed besluiten het vanaf nu anders aan te pakken. Diëtiste Sanne

Lees meer »

Ryanair zet met ruim miljoen handtekeningen druk om altijd overvliegend luchtverkeer te garanderen

Ryanair heeft een petitie met ruim 1,1 miljoen handtekeningen overhandigd aan het kabinet van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Passagiers van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij eisen dat de Europese Commissie overvliegend luchtverkeer zou beschermen als luchtverkeersleiders staken, zoals dat de voorbije weken het geval was in Frankrijk. Ryanair-topman Michael O’Leary zakte vandaag zelf naar Brussel af om de petitie te

Lees meer »

Lasertherapie versnelt haargroei na chemo, zo toont onderzoek UHasselt

De haargroei van kankerpatiënten na een behandeling met chemo kan met een maand versneld worden dankzij lasertherapie, zo toont een doctoraatsonderzoek aan de UHasselt. Ook de levenskwaliteit en het zelfbeeld van mensen die een behandeling met lasertherapie ontvingen, zijn beter dan die van mensen die het zonder die behandeling moeten stellen.

Lees meer »

Internationaal geprezen hervormer vervelt tot alleenheerser: in 20 jaar trok Recep Tayyip Erdogan alle macht naar zich toe

Turkije neemt nog geen afscheid van president Recep Tayyip Erdogan. Al 20 jaar is hij aan de macht (eerst als premier) en daar komt nu hoogstwaarschijnlijk nog een derde termijn als president bij. In die 20 jaar evolueerde Erdogan van een internationaal geprezen hervormer tot een echte autocraat. Na de mislukte staatsgreep in 2016 trok hij zowat alle macht naar

Lees meer »

“Harry zegt net niet: dit had Diana II kunnen zijn”: onze royalty-expert over de achtervolging van Harry en Meghan (en waarom hen dit niet slecht uitkomt)

De grootste vrees van prins Harry (38) is werkelijkheid geworden. Hij en Meghan (41) werden in de straten van New York twee uur lang achtervolgd door nietsontziende paparazzi. De wilde rit eindigde bijna catastrofaal. “In het persbericht zegt Harry net niet: dit had Diana II kunnen zijn”, zegt Wim Dehandschutter, royalty-expert van HLN en VTM Nieuws. Hij legt uit waarom

Lees meer »