Nieuwsfeed

IN BEELD. Zwangere Kato en K3-zangeres Julia zonder pijn op filmpremière ‘The Little Mermaid’

Maandagavond vormde de Bourlaschouwburg in Antwerpen het decor voor de Belgische première van ‘The Little Mermaid’. De Disney-klassieker met zeemeermin Ariël en zeeheks Ursula uit 1989 kreeg een live-actionremake met Halle Bailey en Melissa McCarthy in de hoofdrol. Heel wat BV’s doken met veel plezier nog eens in dit betoverend verhaal.

Krantenkoppen in België

ONS RAPPORT. Drie sterkhouders bij Antwerp met 7 op 10, maar het is Spanjaard die als ‘Lucky Luke’ in rol van held kruipt

Anticlimax op de Bosuil. Een late en ongelukkige gelijkmaker verpestte het titelfeest in de Jupiler Pro League van de Great Old. Matchbal twee volgt zondag in Genk, maar na vandaag is het vooral wonden likken bij Antwerp. Nochtans hadden ze alles in eigen handen tegen Union, wat zich ook weerspiegelt in ons spelersrapport. Drie Antwerp-spelers met een 7 op 10,

Lees meer »

“Een puppy en zijn moeder moeten zich bij de fokker in de eerste plaats al veilig voelen”: hondenexpert legt uit waar je op moet letten als je een hondje koopt

Waar haal je het best een puppy? En waar moet je op letten? Hoe weet je of je een betrouwbare fokker aangesproken hebt? En kan je met je nieuwe huisvriend zomaar direct overal heen? Na het onthutsende artikel over hondenverkoper ‘Happy Doggy’ uit Boechout legt Joke Monteny van Hond Inform, het informatie- en opvoedingscentrum voor honden, uit waarmee je rekening

Lees meer »

Een zwakkere Joe Sixpack

18:29 De kooplust van de Amerikaanse consument lijkt – afgaande op kwartaalrapporten van retailers – af te nemen. Vooral niet-essentiële goederen laten ze steeds vaker links liggen.

Lees meer »

Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer is lijsttrekker voor CD&V in Antwerpen

CD&V Antwerpen gaat met Orry Van de Wauwer als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat maakten nationaal voorzitter Sammy Mahdi en partijboegbeeld en minister Annelies Verlinden dinsdagavond bekend. Van de Wauwer is momenteel Vlaams parlementslid en lid van de Senaat. Hij krijgt de moeilijke opdracht om CD&V in Antwerpen opnieuw in de coalitie te krijgen.

Lees meer »

75 jaar geleden bouwde haar opa de eerste showroom voor badkamers, vandaag opent CEO Caroline Van Marcke de digitale versie: “Zo zijn de mogelijkheden eindeloos”

Zo grootvader, zo kleindochter. Waar Raymond Van Marcke in ‘46 de allereerste showroom voor badkamers bouwde, opent Caroline Van Marcke (53) – CEO van de Belgische marktleider in sanitair en verwarmingsoplossingen – ‘s werelds eerste digitale toonzaal. Een gesprek over innovatie, de jeugd van tegenwoordig en forse windstoten. “Of we dat nu willen of niet, de wereld verandert razendsnel. Maar

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De organen boven onze scholen excelleren in het nodeloos complexer maken van de simpelste dingen”

In de strijd voor minder planlast komt de onderwijsinspectie met een nieuwe website en een vragenlijst voor leerkrachten, die directies inzicht moet geven in waar er nog onnodige administratie geschrapt kan worden. “Hoe goedbedoeld ook, het illustreert treffend hoe de organen die boven onze scholen hangen excelleren in het nodeloos complexer maken van de simpelste dingen.”

Lees meer »

RECENSIE. Brussel blijft thuiskomen, maar Angèle etaleert wereldklasse op CORE

Na Coachella en het MET Gala: de terugkeer op Belgische bodem. En wat voor eentje. Gehuld in Chanel ontbolsterde Angèle zich op het podium van CORE tot een krachtige powervrouw – geholpen door een resem hits, pakken podiumprèsence én een ultieme liefdesverklaring aan ‘haar’ Brussel. Het Ossegempark kreeg zaterdagavond een ongeziene show, waar menig aspirant-popprinsesje een moord voor begaat. Oui

Lees meer »

KIJK. 7 jaar geleden nam Aaron Blommaert als tiener zelf deel aan ‘The Voice Kids’, nu mag hij het programma presenteren

Er komt een gloednieuw seizoen van ‘The Voice Kids’ aan en daar horen dit jaar ook twee nieuwe presentatoren bij. De Tovenaar uit ‘The Masked Singer’, Aaron Blommaert en ‘Blind Gesprongen’-presentatrice Nora Gharib zullen de kids dit jaar naast het podium ondersteunen. “Het is heerlijk om te zien hoe die kinderen zich smijten en genieten van op te treden met

Lees meer »

Acteur Dimitri Leue belandt in ziekenhuis na vlucht voor nijlganzen

Acteur Dimitri Leue ligt 5 dagen in het ziekenhuis na een onaangename kennismaking met nijlganzen. De acteur struikelde tegen een boom in het Deurnese Boekenbergpark toen hij wegvluchtte voor de vogels. "Het is normaal dat ganzen in de broedtijd hun nest en jongen verdedigen. Al raken de meeste mensen gewond door het schrikken, niet door de vogels zelf", benadrukt ornitholoog

Lees meer »