Nieuwsfeed

Jaar cel voor jeugdvoetbaltrainer die door tiener in val werd gelokt met seksdate: rechtbank beveelt onmiddellijke aanhouding

Een 55-jarige jeugdvoetbaltrainer uit Beveren heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grooming. Opmerkelijk: de vijftiger werd geklist nadat hij door een tiener naar Oostende werd gelokt, zogezegd voor een seksdate met een twaalfjarige. Naar eigen zeggen wilde J.D. de jongen “enkel een luisterend oor bieden”. De rechtbank beval maandag zijn onmiddellijke aanhouding.

Krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De concertagenda’s van de Vlaamse artiesten doorgelicht: wie treedt deze zomer het meest op?

De zonnecrème en oordopjes kunnen worden ingeslagen, want de line-up van de meeste zomerevents is bekend. De concertagenda’s raken ingevuld, maar welke Vlaamse artiesten heersen straks over de festivalweides en staan het meest op de podia? De nieuwe lichting met boegbeelden als Camille, Metejoor en Pommelien Thijs wordt veel gevraagd, maar de speellijst van de zomer van 2023 levert toch

Lees meer »

Het laatste gesprek met Gustaph voor de grote finale van het Songfestival: “Na de halve finale heb ik me laten gaan met McDonald’s”

“Eurovisie is zo’n rush, maar één ding weet ik wel: ik wil het supergoed doen.” Stef ‘Gustaph’ Caers (42) is klaar om miljoenen Songfestivalfans te overtuigen met ‘Because of You’. Onze nationale hoop mag vanavond als zestiende aan de bak, tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Heeft hij last van zenuwen? Hoe populair is hij daar in het artiestendorp? En

Lees meer »

Meisje (16) uit Wommelgem aangevallen door rottweiler op Sinksenfoor: “Ik lag bijna een minuut op de grond terwijl de hond mij bleef bijten”

Een meisje van 16 uit Wommelgem is aangevallen door een rottweiler op de Sinksenfoor in Antwerpen. Het baasje had zijn hond losgelaten om te plassen achter de kermiskramen en viel daar een jonge vrouw aan. Het slachtoffer liep verschillende bijt- en schaafwonden op. Ze krijgt psychologische hulp. Het baasje heeft zichzelf aangegeven en de twee partijen staan met elkaar in

Lees meer »

“Ineens kon ik de trap niet meer op”: Louise (76) liep zenuwschade op door jarenlang fanatiek haar buikspieren te trainen

Als je je hele leven al buikspieroefeningen doet, denk je gezond bezig te zijn. Dat dacht ook voormalig ballerina en balletlerares Louise Vroom (76). Tot ze een schroeiende pijn kreeg in haar linker bovenbeen en opeens niet meer de trap op kon. De conclusie van de neuroloog? Beschadigde zenuwen in haar dijbeen, door té intensief buikspieroefeningen te doen. Hoe is

Lees meer »

Rene (37) neemt zoontjes Dani (7) en Levi (4) mee de dood in na breuk met vriendin: “Hij bleef hoopvol, maar het lukte niet meer tussen hem en Nikie”

“De jongste speelde zaterdag nog één van zijn eerste voetbaltornooitjes, het hele gezin was aanwezig. Dit komt binnen.” Lommel-Kolonie is in shock nadat een 37-jarige papa zijn twee zoontjes maandagnacht mee de dood innam. De ouders van de broertjes van 4 en 7 waren sinds kort uit elkaar. Mogelijk zag hun vader geen andere uitweg toen hij in het Kanaal

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Mijn man heeft nachtmerries dat alle schermen uitvallen tijdens mijn optreden”

Op donderdag 11 mei is het zover. Dan vertegenwoordigt Gustaph (42) ons land tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De spanning begint stilaan te stijgen. En blijkbaar niet alleen bij Gustaph zelf. “Mijn man heeft zelfs nachtmerries dat alle schermen uitvallen tijdens mijn optreden”, vertelt de zanger in de podcast ‘De Mediawatchers’. Luister hierboven naar de

Lees meer »

Oekraïense president Zelenski krijgt zijn langverwachte F16’s: “Internationale straaljagercoalitie in de maak”

Het Verenigd Koninkrijk en Nederland werken aan een zogenaamde straaljagercoalitie om de luchtverdediging van Oekraïne te versterken. "Het gaat om het opleiden van piloten én het leveren van F16’s", zegt Downing Street. Ook Frankrijk zou bereid zijn zich aan te sluiten tot de coalitie. Volodimir Zelenski, de president van Oekraïne, reageert uitgelaten op de bijkomende Europese steun. België kan geen

Lees meer »

Vrijdag start zaak tegen man die Ilse Uyttersprot vermoordde omdat zij hem ‘koeioneerde’: “Ik heb altijd gezegd dat dit kon gebeuren, maar men wilde mij niet geloven”

Volgende vrijdag komt de moord op Ilse Uyttersprot (53) voor assisen in Gent, dinsdag vindt de jurysamenstelling plaats. Op dinsdag 4 augustus bracht Jurgen Demesmaeker (nu 52) Uyttersprot om het leven met een klauwhamer. Hij legde zijn haar nog in de plooi met gel, poetste zijn tanden en ging zich aangeven bij de politie: “Ik kreeg een bibbergevoel.” Reconstructie van

Lees meer »