Nieuwsfeed

Je spaargeld op een buitenlandse rekening met hoger rendement parkeren: kan het, en is het ook interessant?

Het is duidelijk: de Belgische (groot)banken zijn niet echt happig om de rente op ons spaarboekje nog noemenswaardig op te trekken. Wat als we nu eens in het buitenland zouden sparen, waar het rendement soms hoger ligt? Kan dat? In welke Europese landen zijn de rentes op het spaarboekje het interessantst? En zijn er ook valkuilen?

Krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De supermarktoorlog. Zo hard gaat het er achter de schermen aan toe: geen druppel water, personeel dat uitgekafferd wordt en persoonlijke aanvallen

De prijzenoorlog tussen supermarkten wordt niet alleen gevoerd in folders en reclamespots. In de strijd om de consument gaat het er ook achter de schermen ongemeen hard aan toe. Een verkoopdirecteur vertelt hoe het spel steeds harder wordt gespeeld aan de onderhandelingstafel. “Heb ik vijf jaar unief gedaan om me te laten uitkafferen?”

Lees meer »

Jury oordeelt dat Trump schrijfster E. Jean Carroll seksueel misbruikte: oud-president moet 5 miljoen dollar schadevergoeding betalen

Een jury heeft vandaag in Manhattan geoordeeld dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump (76) schrijfster E. Jean Carroll (79) in de jaren ‘90 seksueel heeft misbruikt en later haar naam heeft besmeurd. Trump moet nu miljoenen schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Hij spreekt in een eerste reactie van “een schande”. “Ik heb absoluut geen idee wie deze vrouw is”,

Lees meer »

LIVE CLUB-ANTWERP. Blessurezorgen bij blauw-zwart: dit zijn de vermoedelijke opstellingen – Brugse supportersclubs zetten eigen fans op scherp

De inzet voor Antwerp op Club Brugge is enorm: bij winst zet de ‘Great Old’ een nieuwe stap richting titel en is er zelfs de mogelijkheid om volgend weekend kampioen te spelen. Dat wil blauw-zwart niet zomaar laten gebeuren: de supportersclubs roepen de fans op om Jan Breydel te laten spoken. Volg het nieuws richting de topper en uiteraard de

Lees meer »

RECENSIE. Authentiek, bevrijdend en speels: Sam Smith bevestigt status als Queer-icoon in het Sportpaleis

De ingetogen artiest die uitblonk in emotionele ballads bestaat niet meer. Zoveel is duidelijk na de indrukwekkende passage van Sam Smith (30) – die zich identificeert als non-binair en de voornaamwoorden ‘die’ en ‘hun’ verkiest – in een bomvol Sportpaleis. De Britse singer-songwriter brak vrijdagavond volledig los van alle gendernormen, gaf zich letterlijk en figuurlijk bloot én trakteerde 18.000 zielen

Lees meer »

Verzekeraar haalt plots honderden euro’s van rekening klanten én ex-klanten: hoe kan dat? En wat kan je ertegen doen?

“Op één maand was er driehonderd euro van m’n rekening verdwenen.” Een verzekeraar van smartphones die plots een som geld van je rekening haalt. Zonder toestemming én zelfs zonder dat je klant dacht te zijn. Het overkomt honderden en misschien wel duizenden gedupeerden in ons land. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld) vraagt een onderzoek.

Lees meer »

Opleidingscentrum voor volwassenen gedeeltelijk geëvacueerd in Ukkel: zeven personen naar ziekenhuis door irritatie aan ogen en luchtwegen

Zeven personen die dinsdagnamiddag in een opleidingscentrum voor volwassenen in Ukkel klaagden over irritaties aan de ogen en luchtwegen, zullen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer. “Alle anderen mogen naar huis”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De oorzaak van de problemen hebben we niet kunnen achterhalen, maar momenteel wordt er in het centrum niets meer gemeten.”

Lees meer »