Nieuwsfeed

“Jessica zou tegen de honderd breuken hebben opgelopen”: familie van Jessica (29) en Laurent (33) getuigt na dodelijk accident in Rhodos

Ze keken zó hard uit naar hun weekje vakantie in Rhodos, Jessica (29) en Laurent (33) uit het Luikse Grivegnée. Maar een ritje met de quad op het eiland draaide voor het koppel uit op een waar drama: ze vlogen frontaal tegen een vrachtwagen op het andere rijvak. Laurent overleed aan zijn verwondingen, Jessica – zij zat achterop – ligt in een kunstmatige coma. “Laurent draaide aan zijn stuur, maar dat bleek plots defect”, getuigt de trieste familie bij HLN.

Krantenkoppen in België

COLD CASE. Wat is er gebeurd met topvolleyballer Stephen Shittu (38)? “Zijn vrouw en drie jonge kindjes zou hij nooit in de steek laten”

Met zijn quad vertrekt voormalig topvolleyballer Stephen Shittu (38) op 6 april 2012 bij hem thuis in Oetingen bij Gooik. Niemand zou hem én zijn vierwieler daarna nog terugzien. Wat is er met de boomlange topsporter gebeurd? De geruchten in en rond Gooik blijven de ronde doen. Een afrekening door de maffia? Of een wraakzuchtige boer, die bekend staat als

Lees meer »

Vanaf nu ook deelfietsen langs de N8

Langs de N8 in Vleteren, Alveringem, Lo-Reninge en Veurne vind je vanaf nu deelfietsen. De fietsen staan aan bushaltes, zodat je van de bus op de fiets kan springen, en omgekeerd. De Westhoek is nog altijd moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met dit proefproject willen de gemeenten uittesten of een deelfiets op het platteland een meerwaarde kan zijn.

Lees meer »

De hype mag stilaan overwaaien: wat zegt de wetenschap nu echt over mindfulness?

Mindfulness kan positieve effecten hebben, maar wetenschappelijk onderzoek zet toch wat kanttekeningen bij de hype. Je kan zelfs ongewenste bijwerkingen krijgen tijdens het mediteren. En mindfulness aanbieden in het algemene schoolcurriculum? De grootste studie ooit toont geen meetbaar effect. De Britse professor Mark Williams is één van de wereldautoriteiten in het onderzoek naar mindfulness. Hij krijgt volgende week een eredoctoraat

Lees meer »

Dit verandert allemaal op 1 juni: rijbewijs sneller ingetrokken, minder snel uitkering voor tijdskrediet en zwarte lijst voor ‘amokmakers’

Nieuwe maand, nieuwe regels: dat is ook in juni zo. Zo wordt een rijbewijs voortaan sneller ingetrokken bij dronken rijden, en er komt een wettelijk kader voor het ombouwen van wagens met verbrandingsmotor naar elektrisch. Er verandert wat bij uitkeringen voor tijdskrediet voor een kind. ‘Amokmakers’ in Oost-Vlaamse recreatiedomeinen, komen voortaan op een zwarte lijst terecht. En er zijn nog

Lees meer »

LIVE. Rusland: “Twee Amerikaanse bommenwerpers boven Baltische Zee onderschept”

De oorlog in Oekraïne woedt stevig door. Na een bikkelharde strijd in de Oekraïense stad Bachmoet, in het oosten van het land, zeggen Russische troepen het gebied nu in handen te hebben. Maandag hebben anti-Kremlin milities de Russische grensregio Belgorod aangevallen. Rusland spreekt van ‘saboteurs’ en is een ‘antiterreuroperatie’ gestart. Dmitri Medvedev waarschuwt vandaag dat het risico op een “nucleaire

Lees meer »

De Croo verdedigt gevangenenruil: “Vandecasteele was echt in gevaar”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vrijdagavond bij VTM Nieuws uitegelegd welk motief de doorslag gaf om tot de controversiële gevangenenruil over te gaan. De vrijlating van Olivier Vandecasteele betekende immers dat ons land ook de Iraanse terrorist Assadolah Assadi moest laten gaan. “Het was een quasi onmogelijke keuze, maar ik ga een onschuldige Belg niet laten creperen in

Lees meer »

Passagiers krijgen dan toch schadevergoeding: “Een dode piloot is geen buitengewone omstandigheid”

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP moet dan toch een schadevergoeding betalen aan haar passagiers voor een geschrapte vlucht, dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Net voor de desbetreffende vlucht stierf de co-piloot, waardoor de rest van het personeel te aangeslagen was om te vliegen. Een deel van de passagiers kon pas 10 uur later vertrekken. TAP weigerde een schadevergoeding

Lees meer »

Man ligt jaar dood in woning

In enkele dagen tijd zijn twee overleden personen aangetroffen in woningen van een Brusselse openbare vastgoedmaatschappij. Een van hen was vermoedelijk al meer dan een jaar dood.

Lees meer »

Vandalen richten spoor van vernielingen aan in VITO: “Selecte groep heeft Honderd Dagen verpest voor de anderen”

Een bende jonge vandalen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag lelijk huisgehouden in de secundaire school VITO in Hoogstraten. Ze kantelden een auto op z’n dak, duwden werfhekken om en afval werd uitgestrooid. “Dankzij de leerkrachten was alles snel opgeruimd, maar de Honderd Dagen hebben we deels moeten annuleren en dat vinden we triest”, zegt adjunct directeur Ward

Lees meer »