Nieuwsfeed

KIJK. Bestuurder steekt rakelings voorbij en gaat vervolgens vol op de rem staan op E17 in Waasmunster

Op dashcambeelden die een lezer ons bezorgde is te zien hoe een bestuurder een gevaarlijk manoeuvre doet op de E17 in Waasmunster.

Krantenkoppen in België

OPROEP. Gebruik jij je bakfiets met een bijzondere reden? Vertel het ons!

Vorig jaar ging de verkoop van bakfietsen maal acht. Tien jaar geleden reden geëngageerde ouders uit de stad hun kinderen met de bakfiets naar school, maar inmiddels kent de bakfiets veel meer toepassingen. Sommige bakfietsen kunnen tot 300 kilo vracht vervoeren en zijn ecologisch verantwoorde bestelwagentjes. Heeft u een bakfiets om een heel bijzondere, misschien wel amusante reden en wil

Lees meer »

COLUMN. Voor levende legenden is er in de Vlaamse Canon geen plaats. “Geachte heer Merckx, wij hopen u te mogen verwelkomen in onze volgende editie”

Columnist Jan Segers legt de paradox van de Vlaamse Canon bloot. “Kandidaten moeten dood zijn. Dat zorgt voor cynische toestanden. Waren Wielemie en Yasmine niet voortijdig gestorven, dan stonden ze nu niet in de Canon. Een levende legende als Eddy Merckx daarentegen heeft nood aan een infarctje wil hij in een volgende editie zijn rechtmatige plaats opeisen.”

Lees meer »

Studenten en professoren van Universiteit Antwerpen willen dat 8 mei opnieuw officiële feestdag wordt: “Waakzaam blijven voor fascisme”

Een aantal studenten en professoren van de Universiteit van Antwerpen (UA) willen dat 8 mei opnieuw een officiële Belgische feestdag wordt. Ze stellen ook voor om een aula van de universiteit te vernoemen naar Rachel Souritz, een Antwerpse verzetsstrijdster. In verschillende Europese landen wordt op 8 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar in ons land is het

Lees meer »

Long Covid? Wetenschap weet nog maar 2 dingen zeker (maar onderzoekt veel)

Hoever staan wetenschappers als het gaat over long Covid? Het is een prangende vraag voor zo’n 130.000 Belgen die lijden aan deze aandoening. Het antwoord luidt dat wetenschappers op dit moment zeker zijn over amper twee dingen: langdurige Covid bestaat, en de aandoening heeft een definitie. Dat is bitter weinig vinden de patiënten, die zich onbegrepen voelen. Dat bekend raakte

Lees meer »