Nieuwsfeed

KIJK. Confrontatie tussen festivaldirecteur Cannes en politieagent gaat viraal: “Geef me uw naam!”

Het zat er bovenarms op tussen Thierry Frémaux (62), de directeur van het festival van Cannes, en een politieagent. Die laatste zou hem op de vingers hebben getikt, nadat hij met zijn elektrische fiets over het voetpad reed voor het Carlton-hotel. De situatie escaleerde al snel en mondde uit in een verhitte woordenwisseling. Frémaux beschuldigde de agent er overigens van hem te hebben ‘geduwd’ en ‘geslagen’. De beelden van de confrontatie gaan intussen viraal en zijn al enkele miljoenen keren bekeken. Al is de video volgens ‘Deadline’ echter geen exacte weerspiegeling en resulteerde de discussie al snel in een handdruk tussen beide heren.

Krantenkoppen in België

EXCLUSIEF DUBBELINTERVIEW. Tom Van Grieken-Nicole de Moor: “U werkt hard, maar u blijft een ambtenaar.” “En u de man van alleen maar straffe slogans”

“Geef ze toch gewoon minder geld.” Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kan staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) véél drastischer te werk gaan als ze de toestroom van asielzoekers naar ons land wil stoppen. “Vandaag zijn wij het putteke van Europa waar iedereen naartoe vloeit.” De Moor: “Putteke? U spreekt over mensen, niet over afvalwater.”

Lees meer »

Enkel wie sticker heeft mag nog ongeadresseerde reclame krijgen

Ongeadresseerd reclamedrukwerk zal enkel nog mogen worden bezorgd bij mensen die daarvoor een sticker op hun brievenbus hebben gekleefd. Dat is een van de maatregelen uit het nieuwe Lokaal Materialenplan dat de Vlaamse regering vrijdag heeft goedgekeurd. Momenteel moet je nog een sticker kleven als je geen ongeadresseerd drukwerk wil.

Lees meer »

Bpost nog maanden stuurloos schip

21:37 Het postbedrijf geeft geen timing over onderzoeken naar wanpraktijken en zit mogelijk nog maanden zonder CEO. ‘Maar ik zoek liever naar de juiste CEO dan overhaast iemand te benoemen’, benadrukte Audr…

Lees meer »

INTERVIEW. Antwerps CEO Sven Jaecques juicht nog niet te vroeg, maar bereidt zich voor op oerknal: “Zeven jaar geleden was hier niets. Maar je voelde gewoon, dit wordt gróót”

De afspraak: in 2028 een nieuw interview. Het doel tegen dan: “Een volledig stadion, 28.000 abonnees, een paar Champions Leaguecampagnes en minstens één titel.” Na zeven jaar onder Paul Gheysens weet Sven Jaecques (41) namelijk: de meeste dromen zijn géén bedrog. De CEO van Antwerp FC, aan de vooravond van wat een explosie moet worden. “We zaten in een Ford

Lees meer »

Slachtoffers van straatintimidatie of bedreiging kunnen terecht in 15 “Safe Places” in Brusselse Brabantwijk

In de Brabantwijk op de grens van Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node start vrijdag het project "Safe Place". Een "Safe Place" is een tijdelijk toevluchtsoord voor slachtoffers van straatindimitatie of van een reële of onmiddellijke dreiging. Vijftien handelzaken in de Brabantwijk nemen deel aan het project en zetten hun deuren open voor mensen die belaagd of geïntimideerd worden in de wijk.

Lees meer »

“Hét moment voor Remco om de Tour te rijden”

Geen Giro meer voor Remco Evenepoel. De rozetruidrager heeft corona en verschijnt niet aan de start van de tiende rit. “Hét moment voor Remco om de Tour te rijden”, vindt ex-wielrenner Jan Bakelants in de podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar de volledige aflevering van de scherpste podcast van de koers.

Lees meer »

Vechten tegen de vulkaan

In Mexico houdt de Popocatépetl het land sinds vorig weekend in bedwang. Luchthavens moesten door de rookpluimen sluiten en miljoenen inwoners bereiden zich voor op een mogelijke evacuatie. Ook het leger werd ondertussen ingeschakeld. Gewapend met borstels proberen de Mexicaanse militairen de straten proper te houden.

Lees meer »

Al Pacino (83) wordt opnieuw papa

De 83-jarige Amerikaanse acteur Al Pacino wordt binnenkort voor de vierde keer vader. Zijn vriendin, de meer dan 50 jaar jongere Koeweits-Amerikaanse Noor Alfallah, zou de achtste maand van haar zwangerschap in zijn gegaan, zo meldt entertainmentwebsite TMZ.

Lees meer »