Nieuwsfeed

KIJK. Vincent Fierens spreekt Herman Verbruggen aan met ‘Marcske’: “We zitten met een fan”

Herman Verbruggen en Jamie-Lee Six zijn bij ‘Vincent Live’ het programma ‘Make it Happen’ gaan voorstellen. Alleen versprak Qmusic-presentator Vincent Fierens zich bij het aanspreken van Herman. Die noemde hij ‘Marcske’, naar zijn personage in ‘FC De Kampioenen’.

Krantenkoppen in België

“Mijn vader ging bijna met pensioen toen hij in de brand bleef”: onthulling monument voor overleden brandweerlieden brengt veel herinneringen boven

Aan de brandweerkazerne Post Noord aan de Noorderlaan heeft de Antwerpse brandweer zondagochtend een nieuw monument onthuld. Met het metalen kunstwerk willen ze een eerbetoon brengen aan alle brandweermannen en -vrouwen die in de afgelopen decennia het leven lieten tijdens de job. Het bracht bij enkele gepensioneerde brandweermannen emotionele herinneringen naar boven. “Fons wilde een vader en kind redden, maar

Lees meer »

5 agenten gewond na aanval bij commissariaat Brussel Zuid

In de Brusselse gemeente Anderlecht heeft een man zaterdagavond een patrouille van de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) aangevallen. Vijf agenten zijn door de agressie twee weken arbeidsongeschikt. Dat de agressie vlak voor het politiecommissariaat plaatsvond, komt hard aan.

Lees meer »

73-jarige man overleden op bus in Zonhoven

In Zonhoven is een 73-jarige man overleden op een bus van De Lijn. Het gaat om een natuurlijk overlijden. Een medepassagier sloeg alarm toen ze merkte dat de man aan het stikken was. Een student geneeskunde probeerde hem nog te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Een tijdlang mocht niemand de bus verlaten, maar intussen kwamen de hulpdiensten ter plaatse en

Lees meer »

REPORTAGE. Hoe de geheimen van de populairste treinreis van Turkije zich op 26 uur ontrafelen: “Alsof ik in een detective van Agatha Christie zit”

Bijna drie maanden na de verwoestende aardbeving bloedt Turkije nog altijd. Maar de Eastern ‘Dogu’ Express in het oosten van het land tuft – sinds 1936 – onophoudelijk voort. De treinverbinding groeide dankzij influencers de afgelopen jaren zelfs uit tot populairste treinreis van Eurazië. Onze reporter reisde 1.300 kilometer mee en aanschouwde een magisch tafereel onderweg: “Een medereiziger opende het

Lees meer »