Nieuwsfeed

LIVE TRANSFERS. L’Équipe: “Neymar praat met Manchester United over transfer” – Anderlecht legt Leoni tot 2026 vast

Het seizoen in de Jupiler Pro League en de buitenlandse competities zit er nog niet op, maar de transfermolen in het voetbal begint nu al op gang te komen. In onderstaande liveblog zit u goed voor alle transfernieuws uit binnen- en buitenland.

Krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Het eerste grote interview met Marc Overmars: “Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. Mijn hart is voor 45 procent afgestorven”

Voor Marc Degryse gaan er soms deuren open die anders gesloten blijven. Meer dan een jaar gaf Marc Overmars (50) geen enkel groot interview. Tot nu. De Directeur Voetbalzaken van Royal Antwerp FC over Leven & Werk. Of beter: over zijn hartinfarct en de mogelijke dubbel. “Af en toe zet ik Van Bommel een beetje op scherp. ‘Jij bent een

Lees meer »

Als het mirakel zich voltrekt, blijft Mbokani op de Freethiel

SK Beveren heeft zaterdag nog een kans op de titel én promotie in de Challenger Pro League. RWDM moet daarvoor wel punten laten liggen tegen Anderlecht. Als het lukt, blijft sterspeler Dieumerci Mbokani (37) bij de club. “Als we promoveren, ga ik inderdaad voor SK Beveren in 1A spelen. Dat is ook zo voorzien in mijn contract. Als het niet

Lees meer »

Dramatisch rapport over werkdruk en grensoverschrijdend gedrag bij UGent: “Vakantiedagen opnemen? Pas na het doctoraat”

Een té hoge werkdruk, racisme, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en pesterijen die gemeld maar niet of slecht opgevolgd worden. 120 getuigenissen uit een intern rapport aan de UGent schetsen een dramatisch beeld over de relatie tussen doctorandi en proffen aan 10 faculteiten. “Rapporteren? Dan is mijn carrière voorbij.” Wij konden het volledige rapport inkijken.

Lees meer »

Test Aankoop hekelt: “Leveranciers geven niet goedkoopste contract aan wie sociaal tarief verliest”

In tegenstelling tot wat de wet voorschrijft, biedt TotalEnergies niet het goedkoopste contract aan aan wie vanaf juli niet meer in aanmerking komt voor het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Dat hekelt Test Aankoop. Het bedrijf zelf ontkent. De consumentenorganisatie heeft aanwijzingen dat ook andere leveranciers van plan zijn niet hun allergoedkoopste contract aan te bieden.

Lees meer »

Jongeren en belastingen: tips om je belastingbrief in te vullen

Zodra je 18 jaar wordt, beschouwt de fiscus je als belastingplichtig. Je zal dan in de meeste gevallen in het jaar dat je 19 jaar wordt, voor de allereerste keer je belastingaangifte moeten invullen. Hoe je dat doet en waar je moet op letten, legt expert economie voor VRT NWS en nwsnwsnws Chris Sugira uit in deze aflevering van WinWin,

Lees meer »

Nederlandse Anjet Daanje wint Libris Literatuurprijs

De Nederlandse schrijfster Anjet Daanje heeft de Libris Literatuurprijs gewonnen met haar roman ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’. De prijs is de onderscheiding voor beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar en daarbij hoort een cheque ter waarde van 50.000 euro en een bronzen legpenning ontworpen door Irma Boom. Ook de Vlaamse auteurs Yves Petry en Peter Terrin

Lees meer »

K3 heeft mooie boodschap voor Jaaps zoon en Stef Bos brengt iedereen in trance: dit was ‘Liefde voor muziek’

In de vijfde aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stonden de nummers van Jaap Reesema centraal. Van emotionele songs tot dancemuziek: de fans van het populaire VTM-programma kregen opnieuw verrassende covers voorgeschoteld. Stef Bos verbaasde iedereen met een trancenummer en Metejoor zorgde voor een zomerse sfeer met een reggaelied. Wij zetten alle covers nog eens op een rijtje.

Lees meer »