Nieuwsfeed

Man aangeklaagd voor moord in metro New York verdedigt gedrag: “Ik ben een normale man”

De 24-jarige Daniel Penny die beschuldigd is van doodslag op Jordan Neely in de metro in New York verdedigde zijn gedrag in een interview met ‘The New York Post’. “Ik ben geen blanke supremacist, ik ben een normale man”, zo klinkt het.

Krantenkoppen in België

LEVENSVERHAAL Ilse Uyttersprot (deel 1). Zorgeloze jeugd, met een vleugje rebellie: “Met haar spaarcenten kocht ze een sjaal van Greenpeace, die ze verborg voor haar vader”

‘Ons Ilse’, zo noemen ze haar in Aalst en haar beeltenis staat voor eeuwig op de carnavalshallen. Een waar stadsicoon, vermoord op het aambeeld van partnergeweld. Vrijdag komt de moord op Ilse Uyttersprot (53) voor assisen in Gent. Wij vertellen deze week haar levensverhaal in vier delen. Vandaag: de jeugdjaren, met een bezorgde vader, een vriendschap voor het leven en

Lees meer »

Gevaarlijk hoogteverschil aan “moordstrookjes” op Antwerpsesteenweg in Malle wordt weggewerkt na klachten van Fietsersbond Voorkempen

Begin volgende week zal de aannemer het hoogteverschil wegwerken aan de zogeheten "moordstrookjes" langs de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius (Zoersel). De Fietsersbond Voorkempen had aangeklaagd dat die fietspaden nog gevaarlijker waren geworden, omdat de berm ernaast te diep is afgegraven. Zo is een hoge borduur ontstaan. De situatie werd aangekaart bij het gemeentebestuur van Malle en bij het Agentschap

Lees meer »

Rolstoelgebruiker kruipt noodgedwongen zelf van trap na Ryanair-vlucht: “Dit is onaanvaardbaar. Ik wil graag waardig kunnen reizen”

De Ierse Adrian Keogh (37), die acht jaar geleden door een bouwongeval in een rolstoel is beland, is erg teleurgesteld over het gebrek aan hulp na een vlucht met vliegtuigmaatschappij Ryanair op de luchthaven Göteborg-Landvetter in Zweden. Adrian kreeg te horen dat hij “zeker een uur moest wachten” op assistentie om het vliegtuig te verlaten, waardoor hij besliste om zelf

Lees meer »

Woonzorgcentrum Wilgendries in Aspelare onder verhoogd toezicht na negatieve inspectieverslagen, “maar geen risico voor bewoners”

Woonzorgcentrum Wilgendries in Aspelare, bij Ninove, is onder verhoogd toezicht geplaatst. Het Agentschap Zorg en Gezondheid nam die beslissing na twee inspecties die tekortkomingen aan het licht brachten. Het woonzorgcentrum heeft 30 dagen om een verbeterplan voor te stellen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat tijdens het verhoogde toezicht verschillende inspecties doen.

Lees meer »

Alle ogen bij start WNBA-seizoen gericht op ex-gevangene Brittney Griner: “Ik ga nooit meer in het buitenland spelen, tenzij voor mijn land”

Geen Emma Meesseman of Julie Allemand te bespeuren voor de start van het nieuwe WNBA-seizoen. De twee Belgian Cats geven de voorkeur aan het EK basketbal midden juni. Ann Wauters is er wel opnieuw bij, als assistent coach van Chicago Sky. Maar uitkijken is het vooral naar Brittney Griner. Na tien maanden in een Russische gevangenis maakt de 32-jarige Texaanse

Lees meer »