Nieuwsfeed

Massaklacht tegen chemiereus 3M: wat is dat precies? Wie kan zich aansluiten? En waarom moet het snel gaan?

Een groep buurtbewoners van chemiefabriek 3M in Zwijndrecht trekt samen naar de vrederechter. Ze hopen het bedrijf op die manier te overtuigen om een minnelijke schikking af te sluiten. Is dit de start van een lange juridische strijd? Waarom moet het snel gaan? En wie kan zich aansluiten?

Krantenkoppen in België

“Ze dreigden met abortus als hun kind niet tijdig een plaats kreeg”: zo wanhopig zijn ouders voor een plekje in de crèche

Cash, cava of cosmetica: wanhopige ouders halen alles uit de kast om toch maar een plekje te bemachtigen in een crèche, zo blijkt uit een rondvraag van HLN. Ze proberen soms met cadeautjes of hangen dagelijks aan de telefoon — stalken, noemen sommige kinderbegeleiders het. Lauren en Jasmin getuigen over de smekende, huilende en soms woedende ouders met wie ze

Lees meer »

Tinne Oltmans volgt het FODMAP-dieet: “Ik kijk op een app wat ik mag eten”

Zangeres en actrice Tinne Oltmans volgt onder doktersbegeleiding het FODMAP-dieet omdat ze lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom. Elke dag probeert ze zoveel mogelijk vezels en koolhydraten te vermijden. Ze laat zich daarbij zelfs helpen door een app. Onze HLN-diëtiste Sanne Mouha volgt Tinne een hele dag in de HLN Original ‘Mijn Dieet’. Ontdek hoe ze haar drukke showbizzleven probeert te verzoenen

Lees meer »

Hitler-speech afgespeeld op Oostenrijkse trein

Reizigers op de Intercity-trein tussen Bregenz en Wenen schrokken zich zondag een hoedje, toen er plots een speech van Adolf Hitler door de intercom schalde. Er zou ondertussen klacht zijn ingediend tegen twee personen die de ‘Sieg Heils’ en ‘Heil Hitlers’ afgespeeld hebben.

Lees meer »