Nieuwsfeed

Moskou beschuldigt Oekraïense ‘saboteurs’ van aanval op Russische grensregio Belgorod

.

Krantenkoppen in België

Volksfeest voor wereldkampioen snooker Luca Brecel in thuisgemeente Maasmechelen

In het Koninginnepark in Maasmechelen is vanmiddag een volksfeest gehouden voor de nieuwe koning van het snooker: wereldkampioen Luca Brecel. Duizend Maasmechelaren kwamen meevieren en luisterden niet alleen naar Brecel zelf, maar ook naar zijn ouders, zijn snookercoach en een sponsor. Hij kreeg een chocoladen snookertafel cadeau. Brecel zelf was dankbaar dat de gemeente dit volksfeest voor hem organiseerde.

Lees meer »

Storing aan seinen in Antwerpen opgelost, treinverkeer rond Kortrijk pas morgen weer normaal door schade aan bovenleiding

Het treinverkeer in zone Antwerpen en Kortrijk is deze namiddag ernstig verstoord. In Kortrijk worden de problemen veroorzaakt door een incident aan de bovenleiding en zal het treinverkeer ten vroegste dinsdagochtend weer normaal zijn. In Antwerpen-Berchem was er een storing in het seinhuis. Die was rond 17.15 uur weer opgelost. “Maar we verwachten nog heel wat vertragingen tijdens de avondspits”,

Lees meer »

LIVE NBA PLAY-OFFS. Golden State Warriors trekken stand gelijk tegen LA Lakers – Milwaukee zet coach Budenholzer aan de deur

Het is stilaan ‘money time’ in de NBA. De Golden State Warriors hebben het evenwicht hersteld in de confrontatie tegen de LA Lakers. In het duel tussen vedetten LeBron James (Lakers) en Stephen Curry (Warriors) was Klay Thompson (30 punten, waarvan acht driepunters) de grote uitblinker. Volg op deze pagina het spektakel in de Amerikaanse basketbalcompetitie op de voet.

Lees meer »

Willem De Schryver is het aanstormend talent uit ‘Knokke Off’: “Per dag krijg ik een paar berichten van meisjes”

Hij is piepjong, veelbelovend en doet meisjesharten sneller slaan. De nieuwe beau gosse van acterend Vlaanderen heet Willem De Schryver (21). Fils à papa in ‘Knokke Off’, student met grote dromen daarnaast. In dit gesprek vertelt hij over zijn relatie met Knokke, noemt hij zijn favoriete acteur aller tijden en gaat hij dieper in op de intieme scènes die hij

Lees meer »

Marc Degryse interviewt Marc Overmars, Directeur Voetbalzaken bij Royal Antwerp FC: “Er wordt veel te veel op de centen van de voorzitter geteerd”

Voor Marc Degryse gaan er soms deuren open die anders gesloten blijven. Meer dan een jaar gaf Marc Overmars (50) geen enkel groot interview. Tot nu. De Directeur Voetbalzaken van Royal Antwerp FC over Leven & Werk. Of beter: over zijn hartinfarct en de mogelijke dubbel. “Af en toe zet ik Van Bommel een beetje op scherp. ‘Jij bent een

Lees meer »

Ook Rigoberto Uran moest vanavond opgeven na positieve test op corona

En of corona nog welig tiert binnen het peloton van de Giro. Voor de dramatische aankondiging van Evenepoel, raakte ook bekend dat Rigoberto Uran symptomen vertoont en noodgedwongen moest opgeven. De Colombiaan van EF Education-EasyPost stond 22ste in het klassement op 6’23” van, toen nog, leider Evenepoel. In totaal hebben nu al zes renners de Giro moeten verlaten door corona.

Lees meer »

Miljoenenverlies dreigt voor thuisverpleging door ‘verplichte’ elektrische wagens

Vanaf 1 juli moeten bedrijven zorgen voor elektrische auto’s in hun wagenpark of zware taksen betalen. Voor thuiszorgdiensten Wit-Gele Kruis en i-mens is dat een zware aderlating: kleine elektrische auto’s zijn nog veel te duur, er zijn te weinig laadpalen en de CO2-taks op hun benzinewagens wordt onbetaalbaar. Ze vragen meer tijd of financiële steun aan financiënminister Van Peteghem (CD&V).

Lees meer »

“Een manipulator treft je op een zwak punt en je kan je niet altijd meteen verweren”: hoe herken je manipulatie en hoe ga je er best mee om?

We denken bij manipulatie vaak aan gewiekste oplichters, playboys of reclame, maar ook in je familie, relatie of vriendenkring kan je gemanipuleerd worden. “En hoe subtiel ook, manipulatief gedrag is altijd toxisch”, zegt psycholoog Marie Andersen. Ze legt uit hoe je manipulatie kunt herkennen en geeft concreet advies om je te beschermen. “Helaas zal je zélf de vicieuze cirkel moeten

Lees meer »