Nieuwsfeed

Nieuwe staatsbon komt eraan, maar is dat een interessante belegging?

Staatsbons zijn opnieuw populair. Het rendement van 2,60 procent trok in maart veel beleggers aan en leverde de schatkist 262,3 miljoen euro op, het hoogste bedrag in meer dan tien jaar. Vanaf overmorgen zijn er nieuwe staatsbons beschikbaar. Maar is het de moeite?

Krantenkoppen in België

Hoe lang tolereert Europa Roundup nog, de onkruidverdelger waarvan het belangrijkste bestanddeel bij Bayer in Antwerpen wordt geproduceerd?

Dit weekend zetten zo’n veertig chemiebedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Een daarvan is Bayer, dat in de Antwerpse haven onder meer glyfosaat produceert, het actieve bestanddeel in de bekende onkruidverdelger Roundup. Volgens Bayer is de productie perfect veilig, maar milieu- en gezondheidsspecialisten zijn daar niet zo zeker van. Eind dit jaar beslist Europa of het gebruik van

Lees meer »

Bpost heeft volste vertrouwen in audit naar persconcessie

Bpost heeft het “volste vertrouwen” in de audit die werd uitgevoerd naar de aanbesteding van de persconcessie. Dat zegt het bedrijf zondag in een reactie op krantenberichten van zaterdag, waarin erop gewezen werd dat onder meer familie- en vriendschapsbanden een objectief verloop van die audit gehinderd zouden hebben. Bpost betwist dat, en zegt de insinuaties over de audit te betreuren.

Lees meer »

Onderzoek weerlegt vooroordelen over 50-plussers op de werkvloer: “Ze zijn net vaker gefocust en gemotiveerd”

Een op de drie werknemers heeft negatieve vooroordelen tegenover z’n collega die ouder is dan 50. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Tempo-Team in samenwerking met de KU Leuven. Het idee leeft dat 50-plussers trager nieuwe dingen leren, het werk minder goed aankunnen en minder gemotiveerd zijn. Maar uit het onderzoek blijkt dat 50-plussers net vaker gemotiveerd aan het werk

Lees meer »

ANALYSE. Geweldig, die langeafstandsraketten. Maar laten we Europa nu door Britse weglopers en Poolse homohaters bewaken?

De Britse beslissing om langeafstandsraketten aan Oekraïne te leveren, opent heel wat perspectieven. Zo maakt ze een herovering van de Krim een flink stuk minder onwaarschijnlijk — en dat gaat ver voorbij aan het belang van Oekraïne alleen. Maar de Britse ‘Storm Shadows’ brengen ook onaangename vragen met zich mee voor Europa. Of dat zijn eigen veiligheid in handen wil

Lees meer »

Harry en Meghan hadden bikkelharde voorwaarden om naar kroning te komen: “De prins heeft zijn zin niet gekregen”

De kroning van Charles III (74) nadert, en het had niet veel gescheeld of zijn eigen zoon, Harry (38), was er niet bij geweest. De prins legde zijn vader een lange lijst met voorwaarden voor, die volgens insiders “veel te hoog gegrepen” waren. Van de zitplaatsen tot Archie’s verjaardag, alles werd besproken. Na een reeks bikkelharde onderhandelingen die een maand

Lees meer »

Bestuurster wordt onwel en rijdt fietser (52) aan, slachtoffer overlijdt kort nadien: “Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”

In de Stationsstraat in Oudenburg is een 52-jarige fietser zaterdag overleden na een tragische aanrijding. F.S. uit Oudenburg werd op amper 2 kilometer van z’n deur gegrepen door een wagen en overleed in het ziekenhuis. “De bestuurster van de auto werd wellicht onwel”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld). “Het slachtoffer was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.”

Lees meer »

Vlaamse regering maakt “bouwvrij openruimtegebied” van 1.000 hectare aan woongebied en bedrijventerreinen 

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil zo’n 1.000 hectare aan zogenoemde waterproblematische harde bestemmingen herbestemmen als bouwvrij openruimtegebied. Vandaag zijn de eerste 12 dossiers goedgekeurd door de Vlaamse regering, en in totaal wil ze meer dan 120 dossiers laten goedkeuren. Het gaat om woongebied, woonuitbreidingsgebied, industrie- of recreatiegebied dat een nieuwe bestemming krijgt als watergevoelige open ruimte.

Lees meer »

Dood van zwaar mishandelde Alfie (9) schokt Verenigd Koninkrijk: “Hij heeft dingen doorstaan die geen enkel kind zou mogen meemaken”

In het Verenigd Koninkrijk zorgt de dood van een 9-jarige jongen voor grote verontwaardiging. De jongen, Alfie Steele, overleed in 2021 nadat zijn moeder en haar vriend hem maandenlang mishandelden. De rechtszaak over het gruwelijke voorval is gisteren van start gegaan. “Alfie moest dingen doorstaan die geen enkel kind zou mogen meemaken”, zei openbaar aanklager Michelle Heeley.

Lees meer »