Nieuwsfeed

Nog maar de negende wereldwijd: Defensie neemt eerste vluchtsimulator van Airbus A400 in gebruik

Defensie heeft vandaag de eerste Belgische vluchtsimulator van het militair transportvliegtuig A400 van Airbus officieel ingehuldigd. De simulator, die op het militair domein van Melsbroek staat, is nog maar de negende wereldwijd. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) mocht een testsimulatie uitvoeren.

Krantenkoppen in België

“Ik hoefde niet gered te worden door een Deense prins”: het turbulente huwelijk van prins Joachim en zijn Marie

Op 24 mei 2008 beloofden prins Joachim van Denemarken (53) en zijn geliefde Marie Cavallier (47) elkaar eeuwige trouw tijdens een sprookjesachtige ceremonie. De start van een nieuw liefdesverhaal, maar ook die van tumultueuze jaren vol negatieve publieke aandacht, persoonlijke problemen en familieconflicten. Dat de prins en zijn vrouw nu, na 15 jaar huwelijk, samen sterker staan dan ooit, is

Lees meer »

Steeds meer personen vast in China tijdens presidentschap Xi Jinping

Onder het presidentschap van Xi Jinping, is het aantal mensen dat door een uitreisverbod China niet konden verlaten, sterk gestegen. Zo waarschuwt Safeguard Defenders, een in Madrid gevestigde mensenrechtenorganisatie. In een nieuw onderzoeksrapport legt de groep bloot hoe de Chinese Communistische Partij (CCP) de verplaatsingsverboden gebruikt om meer grip te krijgen over de burgers.

Lees meer »

Bonden en Albert Heijn eens over nieuwe cao distributiecentra

De Nederlandse vakbonden en Albert Heijn zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de distributiecentra, zo heeft vakbond CNV bekendgemaakt. Nieuwe stakingen zijn pas definitief van de baan als de vakbondsleden ermee instemmen. Maar omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu zijn ingewilligd, verwacht CNV wel dat ze dat zullen doen.

Lees meer »

Israël doodt Palestijnen verdacht van aanslag op Britse vrouwen

Bij een Israëlische militaire operatie in Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever, zijn donderdag zeker drie militante Palestijnen gedood. Volgens de Israëlische geheime dienst Shin Bet schoten twee van hen vorige maand bij een aanslag drie Israëlisch-Britse vrouwen dood. Ze zouden lid zijn van de islamitische beweging Hamas.

Lees meer »

VS komt met nieuw sanctiepakket tegen Rusland op G7-top

De Verenigde Staten hebben een nieuw pakket sancties aangekondigd als reactie op de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne. Eén van de plannen is om zowat 70 bedrijven en organisaties uit Rusland en andere landen af ??te sluiten van de Amerikaanse export, aldus een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris kort voor de officiële start van de G7-top in het Japanse Hiroshima. Daarnaast krijgen ruim

Lees meer »