Nieuwsfeed

‘Noorse kroon is 10 procent ondergewaardeerd’

18:06 De Noorse munt is flink verzwakt omdat Norges Bank minder dan andere centrale banken de rente heeft verhoogd. Dat zegt Willem Klijnstra, een valutastrateeg van de vermogensbeheerder LGIM.

Krantenkoppen in België

Ondanks de oorlog nog steeds bloeiende handel in draagmoederschap in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne mag dan wel grote delen van het land tot puin herleid hebben, de handel in draagmoederschap is er succesvoller dan ooit. Wensouders kunnen er kinderen “bestellen”. “Door de oorlog zijn veel vrouwen ook in een kwetsbare positie beland waardoor er nog meer onder hen zich aanbieden als draagmoeder of eiceldonor”, zegt Steph Raeymaekers van de vzw

Lees meer »

Aanhoudende problemen met 100.000 energiecontracten: welke stappen kan je ondernemen en heb je recht op een compensatie?

Zo’n 100.000 klanten ondervinden aanhoudende problemen met hun energieleverancier omdat de meterstanden niet correct kunnen worden doorgegeven. Wat kan je doen als je problemen ondervindt? Heb je recht op een compensatie? En kan je problemen vermijden door de installatie van je digitale meter uit te stellen? Federale ombudsman Energie Eric Houtman: “Ik verwacht niet dat de problemen dit jaar al

Lees meer »

Opgelet: politie controleert komende dagen op gsm-gebruik achter het stuur

De politie start morgen de derde nationale actie tegen afleiding achter het stuur. Twee dagen lang zullen de federale wegpolitie en de lokale politiezones bestuurders controleren op onder andere gsm-gebruik achter het stuur. “Uit onderzoek blijkt dat 5 tot wel 25 procent van alle ongevallen (mede) veroorzaakt zijn doordat een bestuurder was afgeleid van de rijbaan”, klinkt het in een

Lees meer »

Taxisector manifesteert op 6 juni in Brussel

Drie belangenorganisaties van taxichauffeurs – de Belgische Taxifederatie (Febet), Taxis United en Elite Taxi Belgium – roepen hun leden op om op dinsdag 6 juni te manifesteren in Brussel. Ze stellen de “discriminatie” van hun sector aan de kaak omdat ze een parkeerretributie moeten betalen waar deelauto’s van zijn vrijgesteld.

Lees meer »

FBI bespioneert Amerikanen op grote schaal

Een surveillanceprogramma dat moet helpen in de strijd tegen buitenlandse bedreiging wordt nog steeds op grote schaal gebruikt tegen Amerikaanse burgers. Volgens gerechtelijke documenten die vrijdag werden vrijgegeven heeft de FBI de afgelopen jaren 278.000 niet conforme aanvragen om informatie ingediend.

Lees meer »

De Vlaamse Helena ging een jaar met Tina Turner op tournee: “Ik was bloednerveus, maar ze deed de deur open in pyjama”

Het nieuws van het overlijden van Tina Turner in Zwitserland bereikte ook Helena Verellen in New York. De geboren Antwerpse werkte als PR-manager hecht samen met de ‘Queen of Rock & Roll’, die haar carrière in de showbizz definitief lanceerde. Een terugblik met een insider op de ‘Wildst Dream Tour’. “Tina had geen drank of drugs nodig. Twintigduizend mensen horen

Lees meer »

Deze school krijgt iedereen aan het lezen: “Als ik geld krijg van mijn oma, koop ik een boek. Binnenkort krijg ik mijn eigen boekenkast”

Na de doemberichten over de leesprestaties van de Vlaamse kinderen trokken we naar de gemeentelijke basisschool De Klinker. Hier zijn ze net blij als ze mogen lezen, getuigen vijf kinderen van het vierde leerjaar. En daar doen ze hun voordeel mee. “Intensief inzetten op begrijpend lezen deed de gemiddelde score van onze 12-jarigen op de eindtoetsen met 20 procent klimmen.”

Lees meer »

LIVE. Rusland: “Grensgebied Belgorod bestookt met droneaanvallen”

De oorlog in Oekraïne gaat onverminderd door. Na een bikkelharde strijd om de Oekraïense stad Bachmoet, in het oosten van het land, zeggen Russische troepen het gebied nu in handen te hebben. Dinsdagavond maakte Rusland bekend dat het eind maart een van zijn gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om twee Amerikaanse bommenwerpers boven de Oostzee te onderscheppen. Volgens het Russische ministerie

Lees meer »