Nieuwsfeed

Onderzoekers vinden ‘immunologische voetafdruk’ die kans op overlijden aan covid voorspelt

Onderzoekers van de KU Leuven en UZ Leuven zijn erin geslaagd om een ‘immunologische voetafdruk’ van mensen die besmet waren met het coronavirus, in kaart te brengen. Uit de voetafdruk bleek dat de aanwezigheid van een bepaald eiwit de kans op overlijden aan het virus vergrootte. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Aging.

Krantenkoppen in België

De singer-songwriter in Ed Sheeran is helemaal terug: zo klinkt zijn nieuwe album “-” (“Subtract”)

Vandaag komt het nieuwe album van Ed Sheeran uit: “-“ (lees: “Subtract”). Het is het vijfde en laatste deel in zijn “Mathematics”-reeks van platen met wiskundige titels, na “+”, “x”, “./.” en “=”. In de 14 nieuwe nummers balanceert de Brit tussen hoop en wanhoop, na enkele ingrijpende tegenslagen in zijn leven. Hoe dat klinkt? De ingetogen Ed Sheeran uit

Lees meer »

In het VK bijna genegeerd, in de VS zelfs uitgelachen: “Prins Harry kan alles kwijtraken”

In Amerika worden ze onthaald op hoongelach, de Britse media schrijft er amper wat over. De vermeende ‘bijna-catastrofale’ achtervolging lijkt prins Harry zuur op te breken. Volgens kenners zegt het alles over de plek in de schaduw die hem wacht. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter schijnt zijn licht op de toekomst van prins Harry en diens afbrokkelende geloofwaardigheid. “In Amerika is

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Zeven dagen fikse kortingen bij Bol.com: “Ik was om 5 uur ‘s morgens al paraat. De beloning: wasmiddel aan bodemprijs”

Webwinkel Bol.com organiseert opnieuw een 7-daagse waarbij je fikse kortingen kan scoren op een uitgebreid gamma aan producten. Zo is er tot 65 procent korting op wasproducten, tot 60 procent op vaatwasmiddelen, parfum en toiletpapier, tot 50 procent op zonnebescherming, make-up, scheermesjes en luiers en tot 15 procent op smartphones en schermen. “Sommige deals zijn maar één dag geldig en

Lees meer »

MOST WANTED. Syriëstrijder Hicham Chaib schoot IS-gevangene door het hoofd en liet alles filmen: “Hij is al meermaals dood verklaard… Stuk voor stuk vals”

“De aanval in Brussel is de oogst van wat jullie gezaaid hebben.” Wanneer een video opduikt waarin Antwerpenaar Hicham Chaib in Syrië een kogel door het hoofd van een gevangene jaagt, staat ook ons land in rep en roer. Het assisenproces tegen het IS-lid is kort, maar opzienbarend. Want waar is de beschuldigde en is hij überhaupt nog wel in

Lees meer »

Huurder laat gerenoveerde flat achter als een stort, maar bekent schuld op briefje: “Dit tart alle verbeelding”

Stopcontacten die uit de muur bungelen, kapotte deurstijlen, bepleistering van de muur: een huurder liet zijn appartement in Merksem als een stort achter. Ook zijn halve kapotte inboedel en schimmelend en rottend eten ligt er nog. Opvallend: de man liet op de muur een schuldbekentenis mét voorstel tot afbetaling achter. “Dit tart alle verbeelding”, zegt eigenaar Bart Van Sichem.

Lees meer »