Nieuwsfeed

Oorlog in Oekraïne legt fundamenten multipolaire wereldorde bloot

17:28 Europa en de VS leiden de verdediging van Oekraïne tegen Rusland, maar veel niet-westerse landen, waaronder de zwaargewichten India en Brazilië, weigeren partij te kiezen. Het illustreert de nieuwe ma…

Krantenkoppen in België

Eva Kaili vrijgelaten onder voorwaarden in onderzoek naar Qatargate

In het onderzoek over corruptie in het Europees Parlement is voormalig vicevoorzitter van het Eurpees parlement Eva Kaili door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt AFP en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Eerder waren ook al Europarlementslid Marc Tarabella en Francesco Giorgi, partner van Eva Kaili, door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Lees meer »

Container Cup op Antwerpse Groenplaats blijkt rekruteringsstunt van politie

De Container Cup die enkele dagen op de Groenplaats in Antwerpen stond, blijkt een rekruteringscampagne van de Antwerpse politie te zijn. De Container Cup is een televisieprogramma op Play4 waarbij bekende Vlamingen en topatleten het tegen elkaar opnemen in fysieke proeven. In een licht aangepaste versie heeft de Antwerpse politie die container nu gebruikt om nieuwe mensen te rekruteren.

Lees meer »

Verzekeraar haalt plots honderden euro’s van rekening klanten én ex-klanten: hoe kan dat? En wat kan je ertegen doen?

“Op één maand was er driehonderd euro van m’n rekening verdwenen.” Een verzekeraar van smartphones die plots een som geld van je rekening haalt. Zonder toestemming én zelfs zonder dat je klant dacht te zijn. Het overkomt honderden en misschien wel duizenden gedupeerden in ons land. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld) vraagt een onderzoek.

Lees meer »

Aanhoudende problemen met 100.000 energiecontracten: welke stappen kan je ondernemen en heb je recht op een compensatie?

Zo’n 100.000 klanten ondervinden aanhoudende problemen met hun energieleverancier omdat de meterstanden niet correct kunnen worden doorgegeven. Wat kan je doen als je problemen ondervindt? Heb je recht op een compensatie? En kan je problemen vermijden door de installatie van je digitale meter uit te stellen? Federale ombudsman Energie Eric Houtman: “Ik verwacht niet dat de problemen dit jaar al

Lees meer »

Zeker vier doden na aanval op synagoge in Djerba

Bij een aanslag op een synagoge zijn in Tunesië minstens vier mensen om het leven gekomen. Behalve twee bezoekers van het joodse gebedshuis op het eiland Djerba kwamen ook een bewaker en de aanvaller zelf om. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Noord-Afrikaanse land dinsdagavond bekendgemaakt.

Lees meer »

Niet noodzakelijk minder geld, maar de koek eerlijker verdelen: zo wil burgerpanel “We need to talk” de partijfinanciering veranderen

Het burgerpanel "We need to talk" heeft 34 aanbevelingen opgesteld om het systeem van de partijfinanciering te hervormen. De zestig uitgelote burgers pleiten niet eenduidig voor minder partijfinanciering, maar willen vooral een eerlijkere verdeling tussen kleine en grote partijen. Er moet ook strenger toegekeken worden op hoe ze het geld besteden.

Lees meer »

“Mijn hoofd zat al bij Wes”: Cathy toont nieuwe liefde die ze ontmoette voor opnames van ‘Boer zkt Vrouw’

Spanning. Intrige. Tranen. Drama. ‘Boer zkt Vrouw’ editie 2023 had het allemaal. Alleen een gelukkig liefdeskoppel zat er niet in. Boerin Cathy (36) toont nu voor het eerst haar nieuwe vlam Wes, die ze vóór de opnames leerde kennen. En ‘Boer Framboos’ Kevin (26) vertelt hoe zijn liefdesleven een wending neemt, na de afgesprongen romance met Jana. “Ik krijg nu

Lees meer »

VRT lanceert EDUbox rond sexting voor jongeren

De komst van digitale media heeft ons liefdes- en seksleven op zijn kop gezet. Stuurden we elkaar vroeger liefdesbrieven en rode rozen, doen we vandaag liever aan sexting om onze gevoelens te tonen. Maar wat is dat precies? En waarom boomt het onder jongeren? De EDUbox Sexting leert jongeren uit de eerste graad secundair onderwijs veilig digitaal flirten. Meer over

Lees meer »

Klimaatactivisten gieten zwarte vloeistof in beroemde Trevifontein in Rome

Klimaatactivisten zijn in Rome in de beroemde Trevifontein geklommen en hebben een zwarte vloeistof in het water gekieperd. Met de actie aan de toeristische trekpleister in het centrum van de Italiaanse hoofdstad eisten de leden van de groep Ultima Generazione (laatste generatie) “een onmiddellijke stopzetting van de subsidies voor alle fossiele brandstoffen”, zo klinkt het in een mededeling.

Lees meer »