Nieuwsfeed

‘Oude lullenmuziek’ of niet? André Hazes ontkent dat hij repertoire vader niet meer wil zingen

André Hazes zal altijd de muziek van zijn vader blijven zingen. Dat verduidelijkt hij in een video op Instagram nadat er verwarring was ontstaan rond eerdere uitspraken die Hazes deed in de Nederlandse talkshow ‘Beau’.

Krantenkoppen in België

De afwijzing te veel: pas na een uur ronddolen schoot stiefzoon de barones dood

Dinsdag vindt in het Waals-Brabantse Ohain de reconstructie plaats van de moord op barones Myriam ‘Mimi’ Lechien (70). De vrouw van baron Guy Ullens (88) werd op 29 maart doodgeschoten door haar stiefzoon Nicolas (58). Uit camerabeelden blijkt ondertussen dat er een uur zat tussen het tijdstip van de heftige woordenwisseling met zijn stiefmoeder en het moment waarop hij haar meedogenloos neerschiet.

Lees meer »

Al drie zwaargewonden op Franse illegale rave: “We gaan ze niet wegsturen, ze zijn met te veel”

In het Franse dorpje Villegongis zijn sinds donderdag zo’n 20.000 mensen komen opdagen voor het illegale technofestival Teknival. Tot nu toe zijn er in het feestgedruis drie zwaargewonden gevallen, weet de Franse nieuwszender BFMTV. Eén slachtoffer was zelfs even kritiek nadat hij aangereden werd door een auto. “Maar we gaan de aanwezigen niet wegsturen, ze zijn met te veel”, klinkt

Lees meer »

Hoeveel kost ons koningshuis de belastingbetaler?

De Belgische monarchie zal dit jaar geen 40,9 miljoen maar 42 miljoen euro kosten. Dat is niet te wijten aan koning Filip en zijn familieleden zelf. Wel aan de spilindex die werd overschreden. Een herberekening van onder meer de dotaties leidt ertoe dat er dus ruim één miljoen euro meer naar het koningshuis gaat dan begroot.

Lees meer »

Ook Rigoberto Uran moest vanavond opgeven na positieve test op corona

En of corona nog welig tiert binnen het peloton van de Giro. Voor de dramatische aankondiging van Evenepoel, raakte ook bekend dat Rigoberto Uran symptomen vertoont en noodgedwongen moest opgeven. De Colombiaan van EF Education-EasyPost stond 22ste in het klassement op 6’23” van, toen nog, leider Evenepoel. In totaal hebben nu al zes renners de Giro moeten verlaten door corona.

Lees meer »

‘Vermomde’ Andy Peelman fopt Jacques Vermeire en Axel Daeseleire in ‘Ze zeggen dat’: “Mag ik met u op de foto?”

“Andy Peelman kan misschien gemakkelijk korting krijgen, maar kan een onbekende Vlaming, ‘Dylan’, dat ook?”, dat onderzoekt Andy in een nieuwe aflevering van ‘Ze zeggen dat’. Maar wanneer hij op een rommelmarkt collega’s Axel Daeseleire en Jacques Vermeire tegen het lijf loopt – die een nieuw seizoen van ‘Eenmaal andermaal’ aan het inblikken zijn – ziet Andy zijn kans schoon

Lees meer »