Nieuwsfeed

Politie start nieuwe zoektocht naar Madeleine McCann bij stuwmeer in Portugal

In Portugal wordt er in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine (Maddie) McCann een onderzoek opgestart bij het Arade stuwmeer, in het zuiden van het land. Dat hebben Portugese media gemeld. De hoofdverdachte voor de verdwijning van Maddie, de Duitser Christian Brückner, zou in de periode van haar verdwijning vaak in de buurt van het stuwmeer geweest zijn.

Krantenkoppen in België

Federale politie doet huiszoeking in stadhuis in onderzoek naar schepen Jurgen Content (Vooruit): “Cowboyverhalen van politieke tegenstanders”

Er is maandag een huiszoeking uitgevoerd in het stadhuis van Blankenberge. De federale politie nam een aantal dossiers mee in het kader van een gerechtelijk onderzoek waar eerste schepen Jurgen Content (Vooruit) genoemd wordt. Het parket heeft het over “financiële aangelegenheden”, terwijl Content alle aantijgingen ontkent. “Cowboyverhalen die gespind werden door politieke tegenstanders”, reageert hij.

Lees meer »

Diëtiste test 10x guacamole uit de supermarkt en deelt zowel een 1/10 als 9/10 uit: “Dit is een zéér misleidende beschrijving”

Naast hummus is guacamole ongetwijfeld de populairste apérodip: voor bij nacho’s, in een salade of gewoon op een toastje. Niet moeilijk om zelf te maken, maar ook makkelijk om mee te nemen in de supermarkt. Maar is die versie gezond? “Deze supermarktversie lijkt al eerder op ingedikte soep”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze neemt 10 keer guacamole onder de loep

Lees meer »

Gevaarlijk hoogteverschil aan “moordstrookjes” op Antwerpsesteenweg in Malle wordt weggewerkt na klachten van Fietsersbond Voorkempen

Begin volgende week zal de aannemer het hoogteverschil wegwerken aan de zogeheten "moordstrookjes" langs de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius (Zoersel). De Fietsersbond Voorkempen had aangeklaagd dat die fietspaden nog gevaarlijker waren geworden, omdat de berm ernaast te diep is afgegraven. Zo is een hoge borduur ontstaan. De situatie werd aangekaart bij het gemeentebestuur van Malle en bij het Agentschap

Lees meer »

Rekenen aannemers bewust te veel aan voor de nieuwe Brusselse metrolijn? “Deze prijsverhoging is niet normaal”

De Brusselse regering vermoedt dat de aannemers flink doorrekenen, omdat ze weten dat er weinig aannemers effectief een metro kunnen bouwen. Dat zegt Brussels minister voor Mobiliteit (Groen) Elke van den Brandt, in "De ochtend" op Radio 1. Ze vraagt dan ook een grondig onderzoek door Beliris. Begin deze week werd duidelijk dat de kostprijs voor de nieuwe Brusselse metrolijn

Lees meer »

INTERVIEW. Romelu Lukaku over de Champions League, mentaal welzijn én z’n tweede zoontje: “Ik zie mezelf in Romeo. Jordan moet nog veel ontdekken”

Groundhog Day in Milaan. Nu Romeo Lukaku z’n vierde verjaardag heeft gevierd, ziet quasi elke dag van z’n vader er hetzelfde uit. Z’n oudste zoon afzetten aan school. Trainen. Plat op de massagetafel. Recht in het ijsbad. En Romeo weer afhalen. Dag na dag. Romelu Lukaku (30) tóónt z’n gezin niet in de documentaire ‘One for All’. Erover spreken doet

Lees meer »

RECENSIE. ‘Love & Death’: “Elizabeth Olsen is hemels als huisvrouw met een donker kantje, ook al gaat deze reeks rechtstreeks naar de hel”

Vorige lente pakte Disney+ uit met het vijfdelige true crime-drama ‘Candy: A Death in Texas’. Daarin schitterde Jessica Biel als de vrome huisvrouw Candy Montgomery die er een affaire op nahield met de echtgenoot van haar goede kerkvriendin Betty Gore en die laatste tijdens een kolerieke ontmoeting op 13 juni 1980 eenenveertig keer te lijf ging met een bijl. Maar

Lees meer »

LIVE GIRO. Champion onder de indruk van kanontijd Riccitello – kijk straks live op VTM naar de grote kanonnen!

De allesbeslissende klimtijdrit in de Giro. Het parcours is 18,6 kilometer lang en heeft de Monte Lussari als beestachtige scherprechter. De klim is 7,3 kilometer lang en stijgt 12,1 procent gemiddeld. In het begin zijn er stroken van ruim 20 procent. Wuyts: “Wie niet goed indeelt, kan een geweldige klap krijgen.” Verspeelt Geraint Thomas nog het roze? Volg het hieronder

Lees meer »

Europees Parlement wil generatieve AI als ChatGPT extra strenge regels opleggen

De Europese Unie staat op het punt om als eerste mondiale speler een regelgevend kader voor artificiële intelligentie (AI) aan te nemen. Het Europees Parlement heeft donderdag zijn standpunt vastgelegd in de aanloop naar de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Aan de zogenaamde AI Act heeft het bijkomende verplichtingen toegevoegd voor generatieve AI, die zelf teksten, beelden

Lees meer »