Nieuwsfeed

Politie start nieuwe zoektocht naar Madeleine McCann

De Portugese politie bevestigt dat het vanaf dinsdag opnieuw zal zoeken naar de vermiste Britse kleuter Madeleine McCann. De zoektocht komt er op verzoek van Duitse speurders.

Krantenkoppen in België

UITSLAGEN. Evenepoel 19de en Ballerini laatste in vierde rit: bekijk hier de volledige daguitslag en het algemeen klassement

Remco Evenepoel is niet langer de leider van de Ronde van Italië. De wereldkampioen gaf in een etappe doorheen het middengebergte zijn roze trui weg aan de Noor Andreas Leknessund, die deel uitmaakte van een vroege vlucht en tweede werd in de etappe. De ritoverwinning ging naar de Fransman Aurélien Paret-Peintre. Ontdek hieronder de volledige uitslag en het algemeen klassement.

Lees meer »

Oproep tot internationale boycot van multinationals bij wereldpremière nieuw toneelstuk NTGent

Met de "Verklaring van 13 mei" roept een groep van internationale kunstenaars, activisten en politici op om grote voedingsconcerns te boycotten die samenwerken met landbouwbedrijven in het regenwoud. Onder de ondertekenaars zijn Nobelprijswinnaars en internationaal gelauwerde artiesten. Ze vinden dat de landbouwbedrijven in de Amazone de mensenrechten te weinig respecteren, land stelen en het milieu aantasten. De boycot komt er

Lees meer »

PORTRET. Wie is Kemal Kiliçdaroglu, de man die mogelijk de nieuwe president van Turkije wordt?

Er hangt een donkere wolk boven het twee decennia oude bewind van Recep Tayyip Erdogan. Die dreigt de presidentsverkiezingen van zondag te verliezen van Kemal Kiliçdaroglu — zeker nu een oud-partijgenoot van die laatste afgehaakt heeft. Kiliçdaroglu is een minzaam man die vaak ‘de Turkse Gandhi’ wordt genoemd, maar ook geheimen heeft. Waarom zijn achternaam ooit is veranderd van Karabulut

Lees meer »

Problemen met energiecontracten door nieuwe software blijven aanslepen: minstens 100.000 mensen en bedrijven getroffen

Een nieuw softwaresysteem blijft problemen geven bij duizenden energiecontracten: ontbrekende of foute eindafrekeningen van gas of elektriciteit, laattijdige of stopgezette voorschotfacturen, leverancierswissels die in het honderd lopen. De federale ombudsman Energie schat dat het in Vlaanderen om minstens 100.000 getroffenen gaat. Hoofdoorzaak van de ellende: nieuwe softwaresystemen die eind 2021 werden uitgerold. Net op het moment dat de energiecrisis uitbrak.

Lees meer »

Rusland vaardigt arrestatiebevel uit voor Amerikaanse senator

Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de Amerikaanse Republikeinse senator Lindsey Graham, naar aanleiding van een video waarop hij schijnbaar verheugd reageert op de dood van Russische militairen. De beelden werden gedeeld door het kabinet van Oekraïens president Volodymyr Zelensky, na zijn ontmoeting met Graham vrijdag in Kiev.

Lees meer »

“Voor het Kremlin”: Russen schrijven wraakzuchtige boodschap op drones waarmee ze Kiev en andere steden bestoken

Rusland heeft afgelopen nacht nieuwe droneaanvallen op verschillende Oekraïense steden uitgevoerd. Vooral de zuidelijke havenstad Odesa en de hoofdstad Kiev zijn in het vizier genomen. Volgens het Oekraïense leger werden de steden belaagd door drones van Iraanse makelij, waarop de Russen de boodschap “dit is voor het Kremlin” hadden geschreven. De aanvallen zijn dus vermoedelijk een vergelding voor de vermeende

Lees meer »