Nieuwsfeed

Premier De Croo: “Als het veiliger en met minder afval kan, zou kernenergie comeback moeten maken”

Tijdens een toespraak in Berlijn vergaarde premier Alexander De Croo (Open Vld) applaus toen hij zei dat kernenergie een toekomst moet hebben als uitstootvrije energiebron. “Vooral als we die veiliger kunnen maken, met minder afval, dan zou kernenergie haar comeback moeten maken als betrouwbare en koolstofvrije basislast voor onze energienetwerken”, zei de liberaal.

Krantenkoppen in België

UITSLAGEN. Evenepoel 19de en Ballerini laatste in vierde rit: bekijk hier de volledige daguitslag en het algemeen klassement

Remco Evenepoel is niet langer de leider van de Ronde van Italië. De wereldkampioen gaf in een etappe doorheen het middengebergte zijn roze trui weg aan de Noor Andreas Leknessund, die deel uitmaakte van een vroege vlucht en tweede werd in de etappe. De ritoverwinning ging naar de Fransman Aurélien Paret-Peintre. Ontdek hieronder de volledige uitslag en het algemeen klassement.

Lees meer »

Amerikaanse centrale bank trekt rente opnieuw op

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft de belangrijkste rentevoet woensdag zoals verwacht verhoogd met 25 basispunten, tot een bandbreedte van 5 à 5,25 procent. Het gaat al om de tiende renteverhoging op rij, maar mogelijk komt er nu een pauze.

Lees meer »