Nieuwsfeed

Privémissie SpaceX met twee Saoedische bemanningsleden naar ISS

Een SpaceX-capsule met vier bemanningsleden is maandag aan het internationale ruimtestation ISS gekoppeld. Het gaat om een private missie van het Amerikaanse bedrijf Axiom Space. Aan boord waren onder meer twee Saoedi’s.

Krantenkoppen in België

COLUMN. “Straal ik meer seks uit dan Jan Kooijman?”, vraag ik haar. “Echte schoonheid zit vanbinnen”, zegt ze, en ze knipt het nachtlampje uit. “Slaapwel”

Columnist Jan Segers heeft genoten van het interview met Jan Kooijman in ‘Nina’. “Het is simpel. Zoals voor succesvol vastgoed drie dingen belangrijk zijn, namelijk locatie, locatie en locatie, zo vereist een succesvol dansprogramma op de televisie drie essentiële componenten, namelijk Jan Kooijman, Jan Kooijman en Jan Kooijman.”

Lees meer »

Problemen met energiecontracten door nieuwe software blijven aanslepen: minstens 100.000 mensen en bedrijven getroffen

Een nieuw softwaresysteem blijft problemen geven bij duizenden energiecontracten: ontbrekende of foute eindafrekeningen van gas of elektriciteit, laattijdige of stopgezette voorschotfacturen, leverancierswissels die in het honderd lopen. De federale ombudsman Energie schat dat het in Vlaanderen om minstens 100.000 getroffenen gaat. Hoofdoorzaak van de ellende: nieuwe softwaresystemen die eind 2021 werden uitgerold. Net op het moment dat de energiecrisis uitbrak.

Lees meer »

Hoe krijg je dat rooster schoon? En wanneer moet je het vlees om draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips

Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die BBQ-ergernissen voorgoed verleden tijd.

Lees meer »

“Steek het in zijn been”: Andy Peelman redt leven van Amerikaanse jongeman in ‘Andy op patrouille’

Van Amerika en Mexico tot Jordanië en Canada: Andy Peelman trekt in ‘Andy op Patrouille’ opnieuw de wijde wereld rond. De eerste aflevering speelt zich alvast in Livingston, een stad in de Amerikaanse staat Montana. Nadat het team een verontrustende oproep ontvangt, volgt er meteen een pittige opdracht. Andy krijgt een injectie toegeworpen die hij zo snel mogelijk moet toedienen

Lees meer »