Nieuwsfeed

Provinciedomein De Nekker controleert identiteit bezoekers vanaf 12 jaar: “Heethoofden krijgen rood scherm”

De Nekker in Mechelen registreert voortaan elke identiteitskaart van wie ouder is dan 12. Voor wie te boek staat als amokmaker, krijgt de kassamedewerker deze zomer een rood scherm te zien. Het recreatiedomein verstrengt zijn veiligheidsmaatregelen na een aantal incidenten vorige zomer. Net vandaag raakt ook bekend dat Oost-Vlaanderen als tweede provincie een uniforme zwarte lijst invoert voor zijn vier provinciedomeinen. “Wij zijn al lang vragende partij voor een nationaal systeem”, klinkt het ook in Mechelen.

Krantenkoppen in België

Rene (37) neemt zoontjes Dani (7) en Levi (4) mee de dood in na breuk met vriendin: “Hij bleef hoopvol, maar het lukte niet meer tussen hem en Nikie”

“De jongste speelde zaterdag nog één van zijn eerste voetbaltornooitjes, het hele gezin was aanwezig. Dit komt binnen.” Lommel-Kolonie is in shock nadat een 37-jarige papa zijn twee zoontjes maandagnacht mee de dood innam. De ouders van de broertjes van 4 en 7 waren sinds kort uit elkaar. Mogelijk zag hun vader geen andere uitweg toen hij in het Kanaal

Lees meer »

Kleine woorden doen ertoe: ‘Kom maar af, doe maar mee’

Brent, Sofie en Lucas zijn twintigers met een beperking, die naar gewone scholen gingen nog voor er van enig ondersteuningsdecreet sprake was. Ze bundelden hun verhaal en dat van twaalf andere jongeren in het boek Ook wij, om kinderen en tieners met een beperking en hun ouders een hart onder de riem te steken. ‘Het is zwaar geweest, maar het

Lees meer »

Renovatie waterspaarbekken Kluizen start in het najaar: “Klanten hoeven niet te vrezen dat er geen water meer uit de kraan komt”

Na meer dan 50 jaar heeft het oudste van de twee waterspaarbekkens in Kluizen bij Evergem een opknapbeurt nodig. De folie is aan vervanging toe en het opgestapelde slib moet worden afgevoerd. Tijdens de werken wordt water van elders aangevoerd, zodat de waterbevoorrading niet in het gedrang komt. Daardoor kunnen de werken ook sneller gebeuren en gaan ze minder kosten.

Lees meer »

Rudy Guiliani door oud-medewerkster aangeklaagd voor aanranding

Een voormalig medewerkster van Rudy Giuliani is een rechtszaak tegen hem begonnen om ‘aanranding en intimidatie’. Ook zou de voormalig burgemeester van New York haar nog zo’n 2 miljoen (1,8 miljoen euro) aan achterstallig loon schuldig zijn. De vrouw eist een schadevergoeding van 10 miljoen dollar, zo melden Amerikaanse media.

Lees meer »

Jongeren gebruiken steeds minder condooms en de pil

Jongeren gebruiken steeds minder condooms of de anticonceptiepil als voorbehoedsmiddel. Dat blijkt uit een bevraging over seksualiteit bij 20.000 Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar. De studie leert ook dat bijna een kwart van hen al seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft ondervonden.

Lees meer »

KIJK. Lefevere reageert op commotie rond helikoptervlucht Evenepoel: “Iedereen heeft mogelijkheid gekregen om helikopter te gebruiken”

“Perfecte dag” voor Remco Evenepoel, gisteren in de Giro. Onze landgenoot kwam op geen enkel moment in de problemen in de bergetappe naar Gran Sasso én verloor na de etappe geen onnodige tijd door met de helikopter naar het hotel te vliegen. Opvallend: de Internationale Wielerunie UCI wijst Evenepoel en co erop dat de vlucht ingaat tegen hun principes van

Lees meer »

Els De Schepper voor het eerst over de dood van haar geliefde: “Net toen ik Adel om vergiffenis wilde vragen, overleed hij”

Vijf jaar geleden moest Els De Schepper (57) ‘haar’ Adel afgeven, de Egyptische chirurg met wie ze jarenlang een onmogelijke liefde beleefde. Hij stierf plots in Dubai, net wanneer Els naar hem toe zou vliegen. Met haar nieuwe single ‘Unsaid’ brengt de cabaretière een eerbetoon, “maar het vertaalt ook mijn spijt dat ik hem niet alles heb kunnen zeggen wat

Lees meer »