Nieuwsfeed

Racisme in voetbal blijft diepgeworteld, toont de zaak-Vinícius. Helpt de Angelsaksische wereld ons uit het slop?

.

Krantenkoppen in België

KIJK. Wagnerbaas deelt beelden van dichttimmeren lijkkist Amerikaanse strijder

Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin heeft op zijn Telegramkanaal beelden gedeeld waarop te zien is hoe zijn huurlingen een lijkkist dichttimmeren en er een Amerikaanse vlag op leggen. Volgens Prigozjin bevat ze de stoffelijke resten van een Amerikaanse burger en zouden die worden teruggegeven aan de Verenigde Staten. Vermoedelijk gaat het om Nicholas Maimer, een voormalige Special Forces-soldaat van het Amerikaanse leger

Lees meer »

Europees Parlement legt generatieve AI extra strenge regels op: “Eerste wetgeving van zijn soort”

De Europese Unie staat op het punt om als eerste mondiale speler een regelgevend kader voor artificiële intelligentie (AI) aan te nemen. Het Europees Parlement heeft vandaag zijn standpunt vastgelegd in de aanloop naar de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Aan de zogenaamde AI Act heeft het bijkomende verplichtingen toegevoegd voor generatieve AI, die zelf teksten, beelden

Lees meer »

Mag ik vet uit een pan weggieten in de gootsteen of toiletpot?

Iedereen giet weleens etensresten in de gootsteen: van olijfolie uit de pan tot de overschot van de spaghettisaus. Maar is die afvoer daar wel voor gemaakt? “Niet alles kan er zomaar in”, waarschuwt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau part of Glowi. Ze zet op een rijtje voor welke voedingsresten je best een andere oplossing zoekt én in welke gevallen de

Lees meer »

Wagnerbaas en legerleiding proberen Poetin te overtuigen frontlinie te bevriezen en over te schakelen op defensief, maar hij wil er niet van weten

Zowel Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin als de Russische legerleiding zou er president Vladimir Poetin van proberen te overtuigen om af te stappen van de offensieve tactiek in Oekraïne en over te gaan op een defensieve aanpak. Dat met het oog op een mogelijk Oekraïens tegenoffensief. Poetin lijkt echter niet toe te happen, mogelijk omdat hij vreest voor de stabiliteit van zijn

Lees meer »

Woensdagmiddag al “uitzonderlijk druk” op Vlaamse wegen: Verkeerscentrum waarschuwt voor werven tijdens Hemelvaartsweekend

Het Hemelvaartsweekend is voor veel mensen een gedroomde aanleiding om een uitstapje te maken. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt mensen echter om “niet zomaar in de auto te stappen”, maar om goed te bekijken welke route ze op weg naar hun vakantiebestemming of op de weg terug kunnen nemen, want door een aantal wegenwerken belooft het her en der aanschuiven te

Lees meer »

Spanje wil bepaalde buitenjobs verbieden bij extreme hitte: “Mensen zijn al gestorven, tijd om in te grijpen”

De Spaanse regering wil bepaald werk in volle zon verbieden tijdens periodes van extreme hitte. Dat heeft vicepremier en minister van Werk Yolanda Díaz aangekondigd. De maatregel komt er nu er zich door de klimaatverandering steeds meer periodes van extreme hitte voordoen in Spanje, en steeds vroeger op het jaar. Ook de landbouwsector krijgt hulp tegen de extreme droogte.

Lees meer »

ONZE OPINIE. Supersolden: wie gelooft straks de supermarkt nog?

Als uw supermarkt plots als de PVDA klinkt, dan wordt u best argwanend. Van Aldi tot Carrefour: een hele reeks ketens beweerde de voorbije weken “voor uw koopkracht” te strijden en verlaagde de prijs van enkele honderden producten. Onderzoek toont nu aan dat die ketens tegelijkertijd de prijs van nog veel meer producten lieten stijgen. Na de winstmarges staat nu

Lees meer »

Vzw GAMS: “12.000 meisjes die in ons land wonen, lopen deze zomer risico op genitale verminking in hun land van herkomst”

De vzw GAMS België schat dat zo’n 12.000 meisjes in ons land het risico lopen om genitaal verminkt te worden. Het gaat over meisjes die deze zomervakantie zullen terugreizen naar hun land van herkomst. GAMS probeert dat te voorkomen, en lanceert daarom een nieuwe preventiecampagne. "Meisjes die niet besneden zijn, vallen nog vaak buiten de gemeenschap", vertelt coördinator Katrien De

Lees meer »

Gaan gynaecoloog en vroedvrouw vrijuit, nadat Ryvana 7 dagen na haar geboorte overleed? “Het is het laatste wat ik voor mijn dochter kan doen”

Zeven dagen. Zo lang hebben Lindsey en Mike hun dochtertje Ryvana bij zich mogen hebben. Hun pasgeboren wondertje werd ter wereld gebracht tijdens een omstreden bevalling. “Er is tijd verloren gegaan bij de bevalling, wat mee heeft geleid tot het overlijden van het kindje”, staat te lezen in het deskundigenverslag. De gynaecoloog en de vroedvrouw werden na zes (!) jaar

Lees meer »