Nieuwsfeed

Real Madrid onderneemt gerechtelijke stappen na racisme-incident met Vinícius: “Aanval op onze rechtsstaat”

Valencia-Real Madrid (1-0) van gisteravond zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Van de 72ste tot de 104de minuut werd er nauwelijks nog gevoetbald. Een ziedende Vinícius Jr. was het slachtoffer van racisme en moest na een serieus opstootje met rood naar de kant. “Racisme is normaal in deze competitie”, reageerde hij boos op Instagram. Zijn club laat het hier niet bij en kondigde vandaag aan naar de rechter te zullen stappen.

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Als farmasector ouders van kleine Mauro niet helpt, is ze onze financiële steun dan nog waard?”

De ouders van een jongetje in het Gentse smeken de overheid om een peperduur geneesmiddel terug te betalen. “Dat die het been stijf houdt, mag hardvochtig lijken, maar dat is het niet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dit dossier bewijst zelfs de deugdelijkheid van het systeem. Maar net als bij baby Pia wordt de druk door het farmabedrijf bij de maatschappij

Lees meer »

Schutter die acht mensen doodde in winkelcentrum in Texas mogelijk banden met extreemrechts : “Right Wing Death Squad”

De schutter die gisteren in de omgeving van een winkelcentrum in Texas het vuur opende is geïdentificeerd als de 33-jarige Mauricio Garcia. De federale autoriteiten onderzoeken nu of de schutter, die ter plekke werd doodgeschoten door een politieagent, banden had met extreemrechts. Bij de schietpartij kwamen acht mensen, waaronder verschillende kinderen, om het leven en minstens drie gewonde slachtoffers zijn

Lees meer »

Wagner-deserteur (26) die naar Noorwegen vluchtte wil terug naar Rusland: “Als ze me daar vermoorden, oké dan”

Andrej Medvedev (26), de ex-commandant van het Russische Wagner-huurleger die enkele maanden geleden naar Noorwegen vluchtte, wil nu toch terugkeren naar Rusland. Dat heeft hij meegedeeld in een reeks video’s op YouTube. De Wagner-deserteur voelt zich naar eigen zeggen als “een jongetje in een groot spel”. “Ik had gehoopt dat ik hier rust en vrede zou kunnen vinden, dat ik

Lees meer »