Nieuwsfeed

Sofie (49) overlijdt aan Alzheimer, amper vier jaar na haar diagnose. “We hebben echt het uiterste gehaald uit de voorbije jaren”

Een uitzondering op de uitzondering is het verhaal van Sofie De Pessemier (49) uit Harelbeke. Amper 45 jaar was ze toen ze de diagnose jongdementie kreeg. Nauwelijks vier jaar later moeten haar man Hans en drie kinderen al definitief afscheid van haar nemen. Dementie betekent vele kleine beetjes afscheid nemen, voor het échte afscheid, hoor je vaak. “En dat klopt ook. Elke keer wanneer ze weer iets minder kon, of nog iets anders niet meer lukte, was dat heel confronterend”, getuigt haar man. Hoe uitzonderlijk de aandoening van Sofie is, licht hoofdneuroloog Frederik Vanhee van AZ Groeninge in Kortrijk toe.

Krantenkoppen in België

Politie moet tussenkomen nadat Ninove B in slotmatch Sint-Antelinks titel afsnoept: “Schoonbroer Remco Evenepoel neusbreuk geklopt”

Een tumultueuze slotspeeldag in derde provinciale D. Leider Sint-Antelinks moest winnen bij Ninove B om zeker kampioen te worden. De Herzelenaren gingen echter in de slotminuten onderuit en zagen zo Baardegem nog de titel pakken. Meteen na de match gingen de poppen aan het dansen en moest de politie tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren na een massale vechtpartij.

Lees meer »

OPROEP. Hoeveel geef jij uit op vakantie?

Hoeveel geef je uit op vakantie? Let je – huishoudboekje bij de hand- op je geld of laat je voor een keer de centen gewoon eens goed rollen? Wat zijn de grootste kosten voor je vertrekt? Ga je goed verzekerd op reis? Betaal je alleen met kaart of nog cash? Waaraan geef je het meest uit tijdens je verlof? Zit

Lees meer »

Vriend van Taylor Swift maakte racistische opmerkingen over Ice Spice, toch werken dames nu samen: “Dit is een nieuw dieptepunt”

Taylor Swift (33) heeft vrijdag een remix van haar single ‘Karma’ uitgebracht. Voor de gelegenheid werkte ze samen met Ice Spice (23). Volgens de singer-songwriter is de Amerikaanse rapper “dé ster om in de gaten te houden”. Maar ze was in het verleden ook het doelwit van enkele racistische uitspraken van Matty Healy (34), de vermeende vriend van Swift. De

Lees meer »

Antwerp-supporters teleurgesteld, maar strijdvaardig na gemiste titelkans: “Volgende week beter”

De supporters van Antwerp FC reageren teleurgesteld, maar strijdvaardig na de gemiste kans van hun favoriete club om deze week al kampioen te worden in de Belgische voetbalcompetitie. Antwerp moest daarvoor vanmiddag winnen tegen Union, maar speelde gelijk. "Volgende week beter", klinkt het in een supporterscafé vlak bij de Bosuil, het stadion van Antwerp. Volgende zondag kan The Great Old

Lees meer »