Nieuwsfeed

Songfestivalwinnares Loreen komt in november naar Antwerpen

Goed nieuws voor fans van de Zweedse Loreen, want de kersverse én tweevoudige winnares van het Eurovisiesongfestival komt naar België. In november vult ze de Trix, een concertzaal in Antwerpen. Het optreden van Loreen maakt deel uit van een Europese tour, die ze aankondigde in de persconferentie vlak na haar winst in Liverpool.

Krantenkoppen in België

ASSISEN. Marijsse over het restaurantbezoek net voor hij zijn partner doodsloeg:“Een middelvinger opsteken is niet altijd slecht bedoeld”

“Eén, twee, drie, vier. Eén, twee, drie, vier. Ietsje sneller mijnheer. Eén, twee, drie, vier.” Vanochtend op het proces over de moord op Gerdy Delannoy speelden de speurders de oproep van beschuldigde Steven Marijsse naar de 112 af in de assisenzaal. De jury kon horen hoe de operator hem richtlijnen gaf om aan reanimatie te doen. “Eén, twee, drie, vier”,

Lees meer »

Tevredenheid over dienstverlening daalt: welke energieleveranciers behouden de maximale score?

Het aantal klachten over energieleveranciers nam het voorbije jaar sterk toe. Dat blijkt uit de evolutie van de klachtenindicator van de Vlaamse energieregulator VREG en de Federale Ombudsdienst Energie. Waar in april 2022 negen van de elf energieleveranciers een maximumscore van vijf sterren behaalden, slagen er een jaar later nog slechts twee spelers in om het aantal tweedelijnsklachten tot minder

Lees meer »

Deze school krijgt iedereen aan het lezen: “Als ik geld krijg van mijn oma, koop ik een boek. Binnenkort krijg ik mijn eigen boekenkast”

Na de doemberichten over de leesprestaties van de Vlaamse kinderen trokken we naar de gemeentelijke basisschool De Klinker. Hier zijn ze net blij als ze mogen lezen, getuigen vijf kinderen van het vierde leerjaar. En daar doen ze hun voordeel mee. “Intensief inzetten op begrijpend lezen deed de gemiddelde score van onze 12-jarigen op de eindtoetsen met 20 procent klimmen.”

Lees meer »

Twee doden en een zwaargewonde na kop-staartaanrijding

Bij een zwaar verkeersongeval op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen en één iemand zwaargewond geraakt. Dat gebeurde zondag omstreeks 17 uur. Een bestuurder van één van de voertuigen werd onwel en veroorzaakte daardoor een kops-staartaanrijding.

Lees meer »

Stad Brussel krijgt 400 gratis tickets voor concert Beyoncé: “Maar meerderheid gaat naar sportclubs en verenigingen, niet naar stadsbestuur”

Wie erin geslaagd is om een ticket voor het concert van Beyonce op zondag te bemachtigen, heeft geluk gehad. Het concert van de Amerikaanse popster was zo goed als meteen uitverkocht. Een minder grote zorg voor de Stad Brussel, want zij ontving 400 gratis tickets. Al betekent dat niet dat heel het gemeentebestuur het concert van ‘Queen B’ zal bijwonen.

Lees meer »

Wens van terminaal zieke kleuter vervuld met groot verjaardagsfeest: “Neyla lacht nog zelden, maar we denken dat ze echt blij is vandaag”

Een groot feest voor Prinses Neyla, dat moest en is het ook geworden zondag in café De Molengeest in Berendrecht. Het vijfjarig meisje lijdt aan een onbehandelbare hersentumor en zal haar zesde verjaardag in december niet halen. Toch droomde ze nog van een party met taart, springkastelen, ballonnen, cadeaus en vriendjes. Die wens werd door familie, vrienden en sympathisanten met

Lees meer »

Nieuwe test bepaalt hoe hersentumor best behandeld kan worden

Een nieuwe diagnostische test, ontwikkeld door de KU Leuven, kan op basis van een biopsie aangeven hoe een hersentumor het best behandeld kan worden. Dat heeft de Leuvense universiteit bekendgemaakt. Door de nieuwe test kan per patiënt op voorhand bepaald worden welke therapie werkzaam is, en hoeven geen onnodige behandelingen opgestart te worden.

Lees meer »