Nieuwsfeed

“Thor”-acteur Ray Stevenson overleden op 58-jarige leeftijd

Ray Stevenson is op 58-jarige leeftijd overleden, bevestigt een woordvoerder van de Ierse acteur aan Fox News. Stevenson overleed afgelopen zondag. Hij verbleef in Italië voor de opnames van de film "Cassino in Ischia". Details over zijn dood zijn nog niet bekend.

Krantenkoppen in België

“Dit kan zich op de hartspier zetten”: bondsdokter Van der Mieren legt uit waarom Evenepoel terecht uit de Giro stapte

Had Remco Evenepoel niet gewoon kunnen doorkoersen in de Giro? De vraag wordt her en der opgeworpen. Maar het antwoord klinkt even luid als kordaat: neen! Levensgevaarlijk. Bondsdokter Kris Van der Mieren waarschuwt voor de bijzondere voorliefde van covid voor de hartspier. “Het virus komt in het bloed terecht en verspreidt zich mogelijk over het hele lichaam. Zeker voor (top)sporters

Lees meer »

Voorbije decennium amper vooruitgang geboekt in strijd tegen vroeggeboortes: “Elke 40 seconden sterft een prematuur kind”

1 op de 10 baby’s die wereldwijd geboren worden, wordt te vroeg geboren. En elke 40 seconden sterft zo’n te vroeg geboren baby. Dat staat in een nieuw rapport van (onder meer) de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die aanklaagt dat er in het voorbije decennium amper vooruitgang is geboekt. "Er is geen excuus voor stilzwijgen. Het volgende decennium kan en moet anders

Lees meer »

Bel-etage van Karine is 315.000 euro waard en heeft om specifieke reden streepje voor: “Je hebt de lusten, maar niet de lasten”

“De verhouding van mensen die wel of niet in een bel-etage willen wonen is vijftig-vijftig”, zegt Wesley Noens van AC Vastgoed die samen met onze woonexpert Björn Cocquyt het huis van Karine in Nieuwkerken-Waas bezoekt. Haar bel-etage heeft om een specifieke reden wel een streepje voor op andere en dat speelt ook mee in de prijsbepaling van 315.000 euro.

Lees meer »

Lochristi zet bloementeelt in de kijker met festival Ambrosiana 2.0

Lochristi is bekend om zijn bloementeelt en dat wil de gemeente feestelijk vieren met een bloemen- en kunstenfestival. Zeven jaar na Ambrosiana volgt van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus Ambrosiana 2.0. Geen tiendaagse zoals in 2016, maar alles gebald in een feestweekend. De gemeente trekt 100.000 euro uit voor de organisatie, en dat vindt zelfs de oppositie goed besteed geld.

Lees meer »

Nieuwe Limburgse parketsectie M+ wil snelrecht efficiënter maken

Een deel van het parket Limburg smelt samen met het Family Justice Center. Samen zullen ze lokalen gebruiken in het provinciehuis in Hasselt om gemakkelijk met elkaar te kunnen communiceren en dossiers samen te leggen. De parketsectie M houdt zich al sinds 2020 bezig met een vorm van snelrecht waarbij kleine criminaliteit al na enkele weken bestraft wordt. Nu wordt

Lees meer »