Nieuwsfeed

TikTok stapt naar rechter tegen verbod in Amerikaanse staat Montana

TikTok is naar de rechter gestapt om het verbod op de videoapp in de Amerikaanse staat Montana aan te klagen. “We vechten het ongrondwettelijke TikTok-verbod van Montana aan om ons bedrijf en om de honderdduizenden TikTok-gebruikers in Montana te beschermen”, zo deelt het bedrijf maandag mee.

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Slecht bestuur maakt ons armer. Kijk maar naar bpost”

“Niet alleen kreeg bpost jarenlang te veel subsidies van de overheid – en dus van u en mij – voor zijn diensten. Er hangt het bedrijf bovendien ook nog eens een concurrentieboete van mogelijk tientallen miljoenen euro boven het hoofd. Het bedrijf is ook niet veel meer waard. En dat kost ons Belgen als aandeelhouders geld. Slecht bestuur maakt armer”,

Lees meer »

Servische president draagt voorzitterschap regeringspartij over

De Servische president Aleksandar Vucic, die het land al meer dan tien jaar leidt, is niet langer baas bij de regeringspartij SNS. Hij draagt het voorzitterschap over aan de Servische minister van Defensie Milos Vucevic, zo bleek zaterdag op een partijmeeting in Kragujevac. Vucic blijft lid van SNS maar wil wel een nieuwe politieke beweging oprichten, zo kondigde hij aan.

Lees meer »

Mark Uytterhoeven neemt aan sterfbed afscheid van oude makker Dirk Crabbé (65): “Dat laatste zinnetje sneed los door mijn hart”

Dirk Crabbé (65), gewezen voetballer bij KV Mechelen en jarenlang een bekend gezicht in de horeca, is zaterdag overleden na een moedige strijd tegen pancreaskanker. Toen tv-maker Mark Uytterhoeven hoorde hoe slecht hij eraan toe was, zocht hij hem nog een laatste keer op in het ziekenhuis, aan zijn sterfbed. “Dirk rekende nog op een week of twee, het werden

Lees meer »

Van bruisblokjes met smaak tot fruitsiropen: welke hulpmiddelen om meer water te drinken zijn een gezonde keuze?

Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, botste ongetwijfeld al op smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods om het vlotter te laten gaan. De hashtag ‘WaterTok’ heeft momenteel meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie om water te doen smaken naar frisse framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ kunnen écht een gezonde keuze

Lees meer »

VRT lanceert EDUbox rond sexting voor jongeren

De komst van digitale media heeft ons liefdes- en seksleven op zijn kop gezet. Stuurden we elkaar vroeger liefdesbrieven en rode rozen, doen we vandaag liever aan sexting om onze gevoelens te tonen. Maar wat is dat precies? En waarom boomt het onder jongeren? De EDUbox Sexting leert jongeren uit de eerste graad secundair onderwijs veilig digitaal flirten. Meer over

Lees meer »

“Het is 2023, dit kan écht niet meer”: Vinícius wordt racistisch bejegend en krijgt rood nadat hij eerst zelf in wurggreep wordt genomen

Real Madrid verloor op de 35ste speeldag van La Liga met 1-0 op het veld van Valencia, maar het duel in Mestalla zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Van de 72ste tot de 104de minuut werd er nauwelijks nog gevoetbald. Een ziedende Vinícius was het slachtoffer van racisme en moest na een serieus opstootje met rood naar de kant. “Racisme

Lees meer »