Nieuwsfeed

Titelpretendenten Antwerp en Union ontleed: ook in de cijfers nek aan nek (al heeft Great Old één grote troef)

Mocht de titelstrijd een koers zijn, stevenen Antwerp en Union af op een millimetersprint. Want wat blijkt? De cijfers van de vijf onderlinge duels dit seizoen tonen hoe de wapens van beide pretendenten elkaar evenaren of compenseren. Al heeft Antwerp wel één manifest voordeel tegenover Union.

Krantenkoppen in België

“De doodstraf omdat je iemand graag ziet? Komaan, zeg!” Moet België miljoenensteun aan Oeganda stoppen na vreselijke antihomowet?

Zware straffen voor zelfs maar het ‘promoten van homoseksualiteit’ tot de doodstraf voor ‘herhaalde seksuele relaties’ met iemand van hetzelfde geslacht. Dat staat in de nieuwe, vreselijke antihomowet die de Oegandese president heeft ondertekend. Toch blijft onze regering het land – althans voorlopig – geld toestoppen, in de vorm van 14 miljoen euro ontwikkelingssteun. Bevoegd minister Caroline Gennez (Vooruit) verdedigt

Lees meer »

Russische milities die meevechten met Oekraïne voeren aanvallen uit op Russisch grensgebied: “Blijf thuis en verzet je niet”

Twee Russische milities die aan de kant van Oekraïne tegen de Russische president Vladimir Poetin vechten, hebben aanvallen uitgevoerd op Russisch grondgebied in de grensregio van Belgorod en Brjansk. Dat melden ze zelf op sociale media. Russische Telegramkanalen tonen beelden van de grensovergang bij de stad Grayvoron die vernield is en van een luchtalarm dat afgaat.

Lees meer »

MeDirect trekt spaarrente op

12:37 Nadat NIBC eerder deze week gehoor had gegeven aan de oproep van spaarders om de rente op spaarboekjes te verhogen, trekt nu ook MeDirect zijn tarieven op naar 2 procent.

Lees meer »

Ophef in Oudenaarde rond crèche die meer kinderen opvangt dan toegelaten

In Oudenaarde is er opschudding rond verschillende kindercrèches die meer kinderen opvangen dan toegelaten. De crèches vangen al maandenlang enkele kinderen op van kinderopvang ’t (b)engeltje die vijf maanden geleden moest sluiten uit veiligheidsoverwegingen. Eén crèche vangt acht kinderen meer op dan toegelaten. De uitbaatster is verbolgen over de reactie van het Agentschap Opgroeien dat vraagt om de regels toe

Lees meer »

Meer arrestaties rond geplande staatsgreep in Duitsland

De Duitse politie heeft nog eens drie mensen gearresteerd in verband met een geplande staatsgreep door rechtse extremisten. Volgens de Duitse omroepen ARD en SWR gaat het om een vrouw en twee mannen. Ze zouden deel uitmaken van een splintergroepering van de extremistische Reichsbürger-beweging. De groep wordt geleid door de adellijke vastgoedhandelaar prins Heinrich XIII Reuss. In het gedroomde nieuwe

Lees meer »

VS: “20.000 Russen omgekomen in Oekraïne sinds december”

De Verenigde Staten schatten dat in vijf maanden tijd ongeveer 20.000 Russische soldaten om het leven zijn gekomen in Oekraïne, met name in of nabij de belegerde Oekraïense stad Bachmoet. Er zouden ook zo’n 80.000 Russische troepen verwond zijn. De cijfers zijn gebaseerd op schattingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Lees meer »

KIJK. Ouders en collega’s verrassen ‘Tante Kim’ van geschorste crèche na dood baby: “Dankzij hen heb ik de moed om verder te doen”

Zestig ouders en collega’s hebben onthaalmoeder Kim Debruyne woensdagavond een hartverwarmend verrassingsbezoekje gebracht. Haar kinderopvang is preventief geschorst na de dood van een baby, maar alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden. Om haar te steunen, trokken ze met witte rozen en knutselwerkjes naar haar huis, waar ‘Tante Kim’ een warm applaus kreeg. En dat pakte haar overduidelijk.

Lees meer »